сряда, 27 май 2015 г.

Пролетна салата с печени червени чушки и коприва (лобода)




Още един вариант на вкусна салата с прясна коприва или лобода.
Донякъде ѝ минава времето, поне за копривата,  но проблеми с очите, проблеми с компютъра, така че изчезнах за известно време. Не мога да ви следя нито по блоговете, нито във ФБ. Правя опит да кача рецептата, дано да е успешен, пък за другата седмица се надявам че „докторът” ще оправи компютъра и ще съм по-дейна! :)

Продукти
300 г коприва (лобода)
4-5 бр. печени червени чушки
4 – 5 стръка пресен зелен лук
1 -2 стръка пресен чесън
5-6 стръка магданоз
джоджен - по желание
сол
лимонов сок (оцет)
зехтин (олио)
по желание – маслини; сварени яйца; сирене;

Приготвяне
От почистената, измита и добре изцедена или леко подсушена коприва се отделят листата. Нарязват се на ситно, посоляват се със щипка сол и се претриват. Добавят се нарязаните чушки, лук, чесън, магданоз и няколко листенца джоджен.
Салата се подправя на вкус (да се внимава със солта, ако след това се добавя сирене).
По желание  в салатата се добавят нарязани маслини, яйца или настъргано сирене или с тях  се украсява  салатата при поднасяне.


При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!