tag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post2876718985077008206..comments2024-03-02T02:07:59.091+02:00Comments on В кулинарния свят на tillia: Печена тиква по селски и Постна печена тиква с оризtilliahttp://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comBlogger14125tag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-78765352407748687002015-12-03T22:39:15.104+02:002015-12-03T22:39:15.104+02:00Каква скаричка съм писала и аз! Сгъваема решетка з...Каква скаричка съм писала и аз! Сгъваема решетка за готвене на пара се казва. Има ги навсякъде, където има домашните потреби. Извинявай!tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-89164894055187877382015-12-03T21:02:57.600+02:002015-12-03T21:02:57.600+02:00Мерси, Тили:)
Нямам такава сгъваема скаричка, даже...Мерси, Тили:)<br />Нямам такава сгъваема скаричка, даже не се сещам да съм виждала, а бих опитала, хареса ми идеята, та ще се огледам, вляза ли в магазин за домашни потреби.veselahttps://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-61561335698003643342015-11-29T15:55:13.321+02:002015-11-29T15:55:13.321+02:00Веси, аз пък за масло не съм чувала!
За тиквата на...Веси, аз пък за масло не съм чувала!<br />За тиквата на пара- в тенджерата под налягане слагам от сгъващите се скарички. Тиквата я измивам много добре, не я беля, нарязван на кубчета и нареждам върху скаричката. Сипвам 1 чаша вода, затварям капака и след като започне да съска изчаквам 10 минути. Изчаквам още 5 - 10 минути и махам капака. Често пъти даже и не белим кората, или премахваме само тънката люспица. Тази част до кората е най-вкусна! (тук да отбележа че цигулките не стават вкусни, обезателно трябва после да се овкусят, докато белите тикви са много по-сладки и сухи)<br />Варила съм и тиква във вода. Не става така вкусна, както приготвена на пара.<br />Така сварена тиквата, по-скоро ако остане неизядена :), ползвам и в кекс; чийзкейк; налаган тиквеник; за крем супа; както съм писала по-горе - за крем.. При всички случаи изпускам нещо.<br />Приятна неделя!tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-32784148753192345242015-11-29T15:40:10.427+02:002015-11-29T15:40:10.427+02:00Благодаря, Бети! Приятно е да се връщаме към такив...Благодаря, Бети! Приятно е да се връщаме към такива спомени.<br />Ще видя соления вариант при теб.<br />Приятна неделя!tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-70839303448816919742015-11-29T00:09:28.249+02:002015-11-29T00:09:28.249+02:00Тили, и при нас третия рядко нещо харесва:)), а ти...Тили, и при нас третия рядко нещо харесва:)), а тиква май само аз обичам:(<br />Аз на печена слагам масло, но ти може би заради постите, макар, че пишеш, че така се прави при вас принципно. Обичам я много и с мляко, но с ориз не съм опитвала.<br />Ще чакам и другите ти тиквени рецепти. А как правиш на пара в тенджерата под налягане? Поставяш някакма скаричка ли вътре?veselahttps://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-65599578778584180322015-11-26T23:26:14.573+02:002015-11-26T23:26:14.573+02:00Тили, и у дома сме на тиквени вариации от известно...Тили, и у дома сме на тиквени вариации от известно време. Новост за мен е използването на олио в сладък вариант. Обикновено пека ( със същата технология на почистване :)) дори без захар. Олио слагам на соления вариант на печене. Десерта с ориз и мляко за първи път хапнах у свекърва ми и бях очарована.Вкусно и оригинално. Върна ми спомени...<br />Хубав утрешен ден!Betyhttps://www.blogger.com/profile/02653088707939276616noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-52784266814056529322015-11-26T20:02:35.058+02:002015-11-26T20:02:35.058+02:00По-друго си е като има още някой, който да се прис...По-друго си е като има още някой, който да се присъедини ! По себе си съдя. Поне не се чудя какво да правя с някоя голяма тиква. :)<br />Роси, надявам се да ви хареса.<br />Спокойна вечер!<br /><br />tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-56046750934407401702015-11-26T19:57:05.302+02:002015-11-26T19:57:05.302+02:00Аз пък се чудех дали да пускам тия тикви в блога! ...Аз пък се чудех дали да пускам тия тикви в блога! :) <br />Ще чакам отзива!<br />Поздрави!tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-78549827151969617192015-11-26T19:53:30.772+02:002015-11-26T19:53:30.772+02:00Марта, пробвай и в не постния вариант, ако не пос...Марта, пробвай и в не постния вариант, ако не постите. Имам и друг вариант с ориз, но ще бъде по-късно публикуван.<br />Хубава вечер!tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-3727457868786652362015-11-26T19:51:32.746+02:002015-11-26T19:51:32.746+02:00Май си патиш и ти! :)
Габи, по нашия край така се ...Май си патиш и ти! :)<br />Габи, по нашия край така се пече обикновено тиквата - полята с малко олио. Само че в повечето случаи парчетата са по-големи.<br />Поздрави!<br />tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-44115772874582076832015-11-26T14:19:37.355+02:002015-11-26T14:19:37.355+02:00У дома до скоро бях единствен тиквен консуматор,но...У дома до скоро бях единствен тиквен консуматор,но сега вече и госпожицата се присъедини,та по-често я опитваме.Интересен начин за печене с добавено олио,трябва да опитам и така,Тили,благодаря!Прегръдка и хубав ден!Росиhttps://www.blogger.com/profile/11393530342078180123noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-88394020870995889062015-11-25T10:43:10.974+02:002015-11-25T10:43:10.974+02:00Много интересни са и двете рецепти, Ина! Не бях ги...Много интересни са и двете рецепти, Ина! Не бях ги чувала, а какво остава дя видя:) Благодаря ти, че сподели, ще се пробват! Поздрави!traianahttps://www.blogger.com/profile/16294276269219852824noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-71596679245058913682015-11-25T10:20:57.812+02:002015-11-25T10:20:57.812+02:00Любимата ми тиква! Май няма съчетание, в което да ...Любимата ми тиква! Май няма съчетание, в което да не харесва, така че ще пробвам и с твоя ориз. Поздрави, Тилия!Мъхhttps://www.blogger.com/profile/04199840294948100651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-71287663451452744232015-11-24T16:28:33.241+02:002015-11-24T16:28:33.241+02:00Тили, много познато е това "третият рядко хар...Тили, много познато е това "третият рядко харесва нещо!" :))) Да ви е жив и здрав!<br />А рецептите са много интересни! Никога не съм добавяла олио при печена сладка тиква. Каква е ролята му?<br />Поздрави! :)Gergana Lazarovahttps://www.blogger.com/profile/01934127604380151766noreply@blogger.com