tag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post3870004171536976723..comments2024-03-02T02:07:59.091+02:00Comments on В кулинарния свят на tillia: Стерилизирано прясно зелеtilliahttp://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comBlogger13125tag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-49923675159815271592022-10-11T11:13:41.554+03:002022-10-11T11:13:41.554+03:00Аз също живея в апартамент, но правя даже стотици ...Аз също живея в апартамент, но правя даже стотици буркани годишно! Туршии, лютеници, сладка, месо, готвени смесени зеленчуци и пр. Нужна е наистина голяма тенджера за стерилизация и за готвене. Аз имам една лека алуминена незагаряща с диаметър 34 см и една с 32 см. Разбира се и съответните капаци. Едно голямо квадратно парче хасе, което се пере само с оцет и сол на ръка. Достатъчно холямо да обхване всички буркани и се зявърже горе на възел да не тракат при варенето. В тендж. при стерилизация се слага малко оцет на око, колкото да се разтваря варовика на водата и не побелява дъното. Също са нужни големи купи легенчета за хранителни, голям гевгир и дълги дървени лъжици. Не хвърляй купените буркани, събирай ги и се снабди с достатъчно капачки. Успех!♥️Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-71156279426983882842016-11-09T14:46:44.071+02:002016-11-09T14:46:44.071+02:00Габи, за салата не става, за готвене е много добро...Габи, за салата не става, за готвене е много добро!tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-2362476024804375512016-11-09T14:44:51.977+02:002016-11-09T14:44:51.977+02:00Извинявам се за толкова късния отговор! Времето за...Извинявам се за толкова късния отговор! Времето за стерилизация не е малко. Преди около 2 седмици отворих последния, забутан по рафтовете буркан и го сготвих. Тази година отново направих няколко бурканчета,без домати.<br />Надявам се, че няма неприятни изненади! :)<br />Поздрави!tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-35742496957712073852016-08-20T18:46:17.274+03:002016-08-20T18:46:17.274+03:00Здравейте интересува ме не е ли малко времето за с...Здравейте интересува ме не е ли малко времето за стерилизация на бурканите притеснява ме да не се издуят. Споделете вашият опит в рецептата иначе поздрави направих я дано няма изненади;-) <br />Стефка Anonymousnoreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-18833991034245028172015-09-18T10:26:02.420+03:002015-09-18T10:26:02.420+03:00Благодаря, Катенце! Зима дълга! :)
Хубав ден!Благодаря, Катенце! Зима дълга! :)<br />Хубав ден!tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-156147184537093302015-09-17T19:34:02.073+03:002015-09-17T19:34:02.073+03:00Чудни бурканчета за зимните дни. Поздрави,Тили!Чудни бурканчета за зимните дни. Поздрави,Тили!Екатеринаhttps://www.blogger.com/profile/12680327019785266455noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-19821832148237196232015-09-16T20:15:44.490+03:002015-09-16T20:15:44.490+03:00Марта, само да минат празничните дни и ще отворя б...Марта, само да минат празничните дни и ще отворя бурканче. Още повече, че искам да направя още няколко, но може би само със зеле, без домати.tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-2375974720704813462015-09-16T16:59:02.589+03:002015-09-16T16:59:02.589+03:00Това е интересно. Чакам да кажеш като отвориш какъ...Това е интересно. Чакам да кажеш като отвориш какъв е вкусът и да се залавяме;)Мъхhttps://www.blogger.com/profile/04199840294948100651noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-14525935213438705282015-09-13T16:40:50.709+03:002015-09-13T16:40:50.709+03:00Веси, и аз за пръв път чух и веднага реших да се в...Веси, и аз за пръв път чух и веднага реших да се възползвам от предложението.<br />Ако обичате прясно зеле не е необходимо да се стерилизира. Целогодишно има по пазара. Аз по принуда го правя, като няма кой друг да яде у дома! :). Пък и продуктите ми бяха домашни, не от пазара.<br />Хубава неделна вечер!tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-50576888939477499132015-09-13T16:33:38.715+03:002015-09-13T16:33:38.715+03:00Габи, предполагам те интересува дали ще може да се...Габи, предполагам те интересува дали ще може да се ползва за салата. В момента не мога да ти отговоря, като отворя първия буркан ще споделя. За готвене съм сигурна че ще е добре. <br />Успешна нова седмица!tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-76726448014461430712015-09-12T19:58:01.253+03:002015-09-12T19:58:01.253+03:00Тили, за първи път чувам за стерилизиране на прясн...Тили, за първи път чувам за стерилизиране на прясно зеле. Идеята е чудесна, но аз нямам условия в апартамента да стерилизирам. Ако се сдобия поне с някоя огромна тенджера - бих опитала.veselahttps://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-16290689424263612602015-09-12T10:30:32.820+03:002015-09-12T10:30:32.820+03:00Чудесна и вкусна рецепта, Тили!Чудесна и вкусна рецепта, Тили!traianahttps://www.blogger.com/profile/16294276269219852824noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-36562423233602841752015-09-11T16:26:08.439+03:002015-09-11T16:26:08.439+03:00Чудничко е Инче! А дали се запазва хрупкавината на...Чудничко е Инче! А дали се запазва хрупкавината на зелето?<br />Поздрави и усмихнат уикенд!gabrielatsulinhttps://www.blogger.com/profile/13740442802492146444noreply@blogger.com