tag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post438142852056308391..comments2024-03-02T02:07:59.091+02:00Comments on В кулинарния свят на tillia: Мляко с ориз за забраваниtilliahttp://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comBlogger16125tag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-23097002149727700152015-11-08T17:01:28.219+02:002015-11-08T17:01:28.219+02:00С удоволствие, Вили! Грозде е, че за замразените ч...С удоволствие, Вили! Грозде е, че за замразените черешки се сетих късно! :)<br />Слънчева нова седмица!tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-4754689256331196432015-11-08T16:59:03.714+02:002015-11-08T16:59:03.714+02:00Веси, това със загарянето ми е познато и май с ост...Веси, това със загарянето ми е познато и май с остаряването зачестява! :) Може би и ФБ е виновен! :)<br />За вкуса си напълно права, затова всеки трябва да използва подхвърлената идея,независимо какво е ястието и да си сготви по свои вкус. У нас ако е разкашкан, няма да го погледнем.<br />Спорна нова седмица!tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-66734494944251807212015-11-08T01:02:04.748+02:002015-11-08T01:02:04.748+02:00За мен чашката с черешките отгоре Инче!! Толкова с...За мен чашката с черешките отгоре Инче!! Толкова слънчеви снимки на този така обичан десерт си направила!<br />Поздрави!Виолета Василева / Кулинарна Авантюра https://www.blogger.com/profile/03335437745350165609noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-37497205539510779922015-11-07T14:32:48.606+02:002015-11-07T14:32:48.606+02:00Тили, като прочетох за забравани, реших, че си го ...Тили, като прочетох за забравани, реших, че си го забравила и е загорял:), дейстие, което при мен е доста често срещано за съжаление:)), нали все правя по 100 неща едновременно и понякога се отплесвам.<br />Млякото ти изглежда апетитно. И аз като Елена винаги варя ориза първо във вода и после добавям млякото, обикновено е в равни пропорции, така да ги смеся не съм пробвала.<br />И се убеждавам, че всеки е с вкуса си - аз пък предпочитам разкашкан ориз:), а бланширан никак не харесвам, все си ми стои като суров, е разбира се най-добре ми е да е рехав, но от кръглия сорт, не продълговатия.<br />Хубава неделя!veselahttps://www.blogger.com/profile/03988269056813440928noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-85558440078418388882015-11-05T20:11:50.252+02:002015-11-05T20:11:50.252+02:00Благодаря, Валя! Плодовете може да се сложат на пл...Благодаря, Валя! Плодовете може да се сложат на пластове в ориза или да се украси с тях. <br />Спокойна вечер!tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-42181224881171168062015-11-05T20:09:53.109+02:002015-11-05T20:09:53.109+02:00Елена, права си - има много фактори.Преди много го...Елена, права си - има много фактори.Преди много години имаше само един вид ориз на пазара, не е като сега - изобилие от видове.Спомням си баща ми казваше, че зависи в каква вода (гореща или студена) трябва да се постави ориза, за да стане рехав и цял или кашкав. <br />Поздрави!tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-2471721278399256442015-11-05T20:04:33.945+02:002015-11-05T20:04:33.945+02:00Оказва се че доста хора не обичат мляко с ориз! :)...Оказва се че доста хора не обичат мляко с ориз! :)<br />Благодаря, Траянче!tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-51571850533554680602015-11-05T05:32:12.596+02:002015-11-05T05:32:12.596+02:00Откакто се помня, си варя сутляша в равно количест...Откакто се помня, си варя сутляша в равно количество вода и мляко. Дори не помня от кого зная този трик. Получава се винаги много вкусно. Но не ми беше хрумвало да сервирам с плодове. Аз все с канела го поднасям. Твоите купички изглеждат много апетитни!<br />Поздрави, Тили! ВаляВалентинаhttps://www.blogger.com/profile/02358318007770649954noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-25432056433152153872015-11-04T15:20:56.939+02:002015-11-04T15:20:56.939+02:00Тили,
в стари готварски книги млякото с ориз се пр...Тили,<br />в стари готварски книги млякото с ориз се приготвя като оризът се вари най напред във вода.Така се сварява частично и после се добавя и прясното мляко.Твоята технология на приготвяне е подобна.Има различни начини за варене на ориз , така ,че зърната да останат цели.Зависи и какъв е самият ориз / сорта /, дали е бланширан или не , количеството течност - ориз, силата на огъня.Тези са основните фактори, които влияят за приготвяне на добри ястия с ориз.<br />Поздрави !Elena Dimitrovahttps://www.blogger.com/profile/01278429469708257845noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-89242301334761656212015-11-04T13:00:30.140+02:002015-11-04T13:00:30.140+02:00Ето това не го близвам, обаче го правя:) Разкошно ...Ето това не го близвам, обаче го правя:) Разкошно изглеждат при теб купичките и непременно ще пробвам с бланширан ориз:) Поздрави!traianahttps://www.blogger.com/profile/16294276269219852824noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-70854547096644966212015-11-04T10:14:18.700+02:002015-11-04T10:14:18.700+02:00Деси, радвам се че съм те подсетила!
Хубав есенен...Деси, радвам се че съм те подсетила! <br />Хубав есенен ден!tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-75166622626803473182015-11-04T10:11:51.250+02:002015-11-04T10:11:51.250+02:00Габи, може да дойде и това време - да го заобичаш....Габи, може да дойде и това време - да го заобичаш. :) Вкусовете ни се изменят с годините.<br />Слънчев ден!tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-10581162561488251392015-11-04T10:10:32.087+02:002015-11-04T10:10:32.087+02:00Дани, така беше по-известен - "сутляш". ...Дани, така беше по-известен - "сутляш". Ние го обичаме и отдавна не бях правила. Само че, както съм писала, да не е на каша. Но това е нашият вкус. Иначе съм чела че оризът се счуква, някъде се прибавя и нишесте. И трябва да е разварен.<br />Варианта със сушени плодове и портокалов сок много ми допада. Ще пробвам.<br />Прегръдки!tilliahttps://www.blogger.com/profile/10460559569692612965noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-52755788540110564622015-11-04T07:54:31.228+02:002015-11-04T07:54:31.228+02:00Аз много го обичам,даже без канела повече го харес...Аз много го обичам,даже без канела повече го харесвам.Втората част на заглавието определено ме спечели ;) Ще го приготвя тия дни !Благодаря за идеята!Десислава Енчева/И накрая щипка солhttps://www.blogger.com/profile/00203875273597493161noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-32296400205573201532015-11-04T05:27:29.329+02:002015-11-04T05:27:29.329+02:00Изглежда много добре, Инче! И аз го недолюбвам, но...Изглежда много добре, Инче! И аз го недолюбвам, но пък мога да пробвам някога! Изглежда вкусен с плодчетата! <br />Поздрави!gabrielatsulinhttps://www.blogger.com/profile/13740442802492146444noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-1709570157432741142.post-77600667710982868412015-11-03T20:13:27.552+02:002015-11-03T20:13:27.552+02:00Тили, много интересна рецепта.
Не го 'долюбвам...Тили, много интересна рецепта.<br />Не го 'долюбвам" това мляко с ориз,<br />а споменът ми е за десерта на баба ми, която му казваше "сутляш"<br />и го сипваше в едни много красиви купички :)<br />Преди време прави със сушени плодове и портокалов сок и много се хареса.<br />ще опитам и твоя вариант!<br />Прегръдки!Danihttps://www.blogger.com/profile/12150416067028333229noreply@blogger.com