Продукти
- 4 яйца
- 1 ч.ч. захар
- 1/3 ч.ч. олио
- 1 ч.ч. прясно мляко
- 2 – 2,5 ч.ч. брашно
- 10 г бакпулвер (1 пакетче)
- 1/3 ч.ч. сладко от къпини, малини или ягоди
- 1/3 ч.ч. счукани орехи
Приготвяне
Яйцата се разбиват със захарта на крем, които трябва да удвои обема си. Постепенно се прибавят олиото, млякото и брашното, пресято с бакпулвера. В намаслена и набрашнена продълговата кексова форма с размер 36x9 см се изсипва малко повече от половината тесто, разпределя се сладкото (може да се ползват и друг вид сладка и конфитюри) и се поръсва с орехите. Отгоре се изсипва останалата част от тестото.
Сладкишът се пече в умерена фурна - 180 С, предварително загрята. След като изстине може да се поръси с пудра захар.
Сладкишът се пече в умерена фурна - 180 С, предварително загрята. След като изстине може да се поръси с пудра захар.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Чуден сладкиш, особено за нечакани гости. Лесен, но звучи много вкусно! :)
ОтговорИзтриванеДани, наистина е много лесен и вкусен, а и е с много варианти.
ОтговорИзтриванеПоздрави!