Страници

сряда, 30 май 2012 г.

Месо с лобода и картофи

 

Продукти
·                               600 г месо (агнешко, телешко, пилешко)
·                               4 – 5  с.л. олио
·                               2 глави лук (1 връзка пресен лук)
·                               1 морков
·                               3 - 4  картофи
·                               2 - 3 скилидки чесън (1 стрък пресен чесън)
·                               3 - 4 бр. домати от консерва
·                               300 - 400 г лобода
·                               сол, копър
Приготвяне
Месото се нарязва на порции и се запържва до леко зачервяване в сгорещеното олио. Прибавят се нарязания лук и рендосаните на едро моркови, задушава се под капак няколко минути и се залива с гореща вода да покрие месото. Посолява се. Ври до омекване на месото. Прибавят се нарязаните на кубчета картофи. След като омекнат, се добавят нарязаните чесън, домати и лобода. Опитва се на сол. Ври още десетина минути. Поръсва се със ситно нарязан копър.

* Ястието може да се приготви с всякакъв вид месо (агнешко, телешко, пилешко, свинско), както и с пресен колбас.

При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар