Тези
банички-мъфини видях наскоро при Пеполина, а източникът е Елица Стоянова.
Различен,
интересен вариант, бързи и вкусни банички!
Продукти – 1ч. ч. = 200 мл
400
г кори за баница
300
– 350 г сирене
5
яйца
0,5
ч. ч. олио
10
г бакпулвер
1,5
ч. ч. кисело мляко /в оригиналната рецепта 200 мл газирана напитка/
Приготвяне
Корите
както са навити на руло, се нарязват с остър нож на ивици широки около 1 см.
Получените
охлюви се разлистват хубаво, да няма слепени ленти.
С
телена бъркалка се разбиват яйцата, добавят се олиото, бакпулвера, киселото
мляко /газираната вода/, натрошеното сирене
и накрая разлистените кори. Леко се разбърква, за да може да се намокрят
всички ивици от корите.
Формите
за мъфини се намазняват и се пълнят до горе със сместа.
Пекат
се в предварително загрята фурна, на 180 градуса, около 30- 35 минути.
Изпечените
банички се оставят във формите за десетина минути, след което се изваждат.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Ехааааа,чудни са!Тили,прекрасно си се справила!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Миленче!
ИзтриванеПриятна вечер!
Не ги бях виждала, но определено ще се възползвам някой път от идеята. Благодаря, че сподели, Тили, страхотно изглеждат твоите мъфинкови банички.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
И аз за пръв път ги виждам, но определено си заслужава да се направят!
ИзтриванеПоздрави!
Тили, голяма изненада е тази рецепта за мен. Поздравление за твоя вариант. Благодаря, че я сподели с нас. Е, ще се изпробва задължително. Хартийски не използва ли? Не залепва ли без тях?
ОтговорИзтриванеДо скоро!
Не съм ползвала книжни капсули, защото нямам, а и не мога да намеря тук! Само намазних леко формичките и не съм имала проблеми с изваждането на баничките.
ИзтриванеБлагодаря ти, че намина при мен!
Много интересни мъфинки! Направо как ти е хрумнала идеята не знам, но ме вдъхнови :)
ОтговорИзтриванеЛучия, идеята не е моя - видях баничките във Фейсбука при Пеполина, а източникът е Елица Стоянова. Аз само смених газираната вода с кисело мляко.
ИзтриванеПоздрави!
Много са интересни и са станали страхотни, Инче. Отдавна съм си наумила да ги направя още като ги видях в един сайт, но имам едно опасение - като се сложат корите в сместа няма ли опасност да станат глетави/клисави/сурови?
ОтговорИзтриванеХубава вечер, прегръдки и поздрави за представената рецепта стъпка по стъпка. :)
Светле, когато сложих корите в яйчената смес и разбърках, и на мен ми мина тази мисъл!
ИзтриванеНо станаха невероятно меки и вкусни банички! Обезателно пробвай!
Прегръдки!
Чудесни са! За първи път виждам такива:)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Траянче! Препоръчвам ти ги!
ИзтриванеПоздрави!
Много интересна технология и страхотен краен резултат, tillia! Много ми харесаха снимките! Поздрави и хубав ден!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Снеже! Резултатът наистина е страхотен!
ИзтриванеПриятен ден!
Тили рецептата е чудесна,а баничките изглеждат апетитно!
ОтговорИзтриванеС удоволствие бих ги опитала!
Хубав ден ти желая!
Благодаря, Мира, надявам се да ти харесат!
ИзтриванеХубав ден и на теб!
Тили, страхотни са, аз съм правила едни по рецепта на Роси, но тези се оформят по друг начин, също интересно и със вкусен резултат. Благодаря ти, че ги сподели! Прекрасна сряда!
ОтговорИзтриванеКате, благодаря! Попадала съм на различни начини на приготвяне на баници, но като че ли този най ми допадна!
ИзтриванеУспешен завършек на деня!
Много са красиви и вкусни!Страхотна идея!Браво!Даниела
ОтговорИзтриванеБлагодаря Даниела!
ИзтриванеРадвам се че си надникнала в блога ми и ти допада идеята!
Хубав ден!
Ха…за първи път виждам толкова различна технология за банички Тили!
ОтговорИзтриванеАма много бързо и лесничко изглежда, и различно, а вкусът си е на баница :) Чудесно!
Оооо…ще ги пробвам някой ден и аз:)
Дани, вкусът си е на баница, а изглеждат като солени мъфини :) Много са ефектни, ако се направят в релефни форми за мъфини, но моите са прави. Купих си силиконови и в най-скоро време пак ще ги направя. Сместа може да се ползва и да се изпече в кексова форма. Също става ефектно ! :)
ИзтриванеПрегръдки /и на Роки / !
Страхотни са Тили!Много ми хареса рецептата.Благодаря за споделената идея, ще ги приготвя още днес.Хубав ден ти желая Тили!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Танче!
ИзтриванеМного се надявам да ти харесат!
Поздрави!
Благодаря ти, че ми припомни за тези пухкави и неустоими кексчета, Tillia. И аз като теб ги видях при Пеполина и още тогава им се заканих, но така си останах със заканата. Tи сега обаче така сладко и неустоимо ми припомни за нея. Твоите кексчета са разкошни, пухкави и много, много апетитни. Комплименти!
ОтговорИзтриванеПрегръдки, Tillia и един прекрасен след обяд!
Вени, много ти благодаря за милия коментар!
ИзтриванеНе отлагай, ще останеш доволна!
Сърдечни прегръдки и хубава вечер!
Много интересна рецепта, Тили!
ОтговорИзтриванеНе съм попадала досега на нея.
Ще ги пробвам някой път.
Поздрави :)
Благодаря, Ели!
ИзтриванеЛесно се приготвя!
Поздрави!
Страхотни са,благодаря, че сподели, хубав четвъртък!!!! Прегръдки!
ОтговорИзтриванеИглика, радвам се че я споделих,защото резултатът наистина си струва!
ИзтриванеСпокойна вечер!
Страхотна идея, Тили! Радвам се, че я сподели тук!
ОтговорИзтриванеСърдечни поздрави и усмивки! :)
Благодаря ти, Дани!
ИзтриванеПриятна и спокойна вечер!
Тили,страхотни са ти баничките!Мекички,пухкави и много лесни!
ОтговорИзтриванеАз по принцип ги навивам на рулце,после на охлювче и така слагам в гнездата,но един ден наш приятел сподели как правел баница по най-съкратения начин-като накъсвал корите в сместа,обърквал всичко и така си я пече,вместо да реди ред по ред или да навива рула.Та бях направила веднъж и аз така на мъфинки с едни начупени кори,дето не ставаха за навиване.На цяла баница обаче още не съм се пробвала.Ама сигурно пак ще е вкусно.
Разприказвах се повечко,извини ме!
Прегръдка и усмихнат ден!
Роси, и твоите начини са лесни и интересни! Ще пробвам!
ИзтриванеПриятно ми е че намина! Заповядай пак!
Прегръдки и хубава вечер!
Тили, приказни са ти баничките!! Аз още въздишам по на Роси едни банички-мъфини :), но бог знае защо, все не ми остават кори да ги пробвам... Сега с твоето предложение - изкушението е двойно!
ОтговорИзтриванеМина, благодаря! Роси и мен ме заинтригува с нейните предложения!
ОтговорИзтриванеПоздрави и приятна вечер!
prekrasna ideya ,nepremenno tryabva da opitam .Za pırvi pıt çuh za sarmiçki s lista ot lipa ,moyata e toçno pred balkona ,mnogo ya obiçam,kogato poçne da se razlistva e prekrasna .
ОтговорИзтриванеMAZES, добре дошла в блога ми! Радвам се че ти харесва споделената рецепта!
ИзтриванеЗа консервиране на листа от липа може да видиш тук - http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.com/2012/05/blog-post_8744.html
Поздрави!
Тили,... гледам снимките ти и.... не мога да им се нагледам! Разкошни са!Такива пухкави и апетитни мъфинки си направила , че.... една тава с такива ... няма да ми стигне! Прекрасна кулинарка си! Прегръщам те сърдечно и ти желая прекрасен Уикенд!
ОтговорИзтриванеБени, благодаря ти за милите думи!
ИзтриванеПриятна вечер!
Прекрасни банички, Тилия -
ОтговорИзтриванечудесна идея, вкус и неустоима апетитна визия!
Снимките са много слънчеви,
поздравления, усмивки и пролетно настроение, Диана
Диана, благодаря ти за положителния коментар за рецептата и снимките!
ИзтриванеПриятна и спокойна вечер!
Тилия, пак чудна идея! За неделя сутрин ще гледам да съм подготвена;)
ОтговорИзтриванеХубав уикенд!
Марта, ще бъде чудесна неделна закуска!
ИзтриванеПриятна съботна вечер!
Ина, идеята е страхотна! Не се бях сещала да направя такива мъфини, въпреки че съм хапвала нещо подобно. Мама някога правеше подобен тиквеник, като накъсваше на ситно корите, смесваше го с рендосаната тиква, редеше в тавичка и заливаше със смес за крем карамел. Само такъв можех да хапвам! Благодаря ти, че ме подсети за тази техника, мила! Цяло съкровище си!
ОтговорИзтриванеПрегръдка голяма от мен!
Ирма, че ти тази техника си я знаеш!
ИзтриванеВчера срязах последната тиква и ще се възползвам от идеята на майка ти! Невероятна е!
Хубава и спокойна съботна вечер!
Мила Тили, Сирни Заговезни е! Простено да ти е и Прости!
ОтговорИзтриванеКате, простено да ти е, прости и ти!
ИзтриванеИдеята е страхотна и сполучлива. Аз пробвах и варианта със захар вместо сирене. Резултатът също стана много добър.
ИзтриванеАнонимен, не зная за вариант със захар, но щом резултатът е добър, това е важното! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Направих ги. Много са лесни и хубави. Обичам всичко под форма на мъфини - показва индивидуално отношение. Най-досадното нещо беше ваденето им от гнездата, но и с това се справих. Следващият път ще гледам да не ги препичам толкова. Поздрави - Ана
ОтговорИзтриванеАни, много се радвам че си направила тези мъфини и са ви допаднали! Не съм имала проблеми с ваденето от формичките, но понякога и това се случва.
ИзтриванеПоздрави!
Става и с домашна юфка,а ако нямате кисело мляко пробвайте с прясно като за макарони на фурна,но тогава ще трябва да се пече в тава
ОтговорИзтриванеНадя, домашна юфка с прясно мляко в тава съм правила. Даваш ми идея да пробвам като мъфини! :)
Изтриване