Страници

петък, 27 септември 2013 г.

Паста с кайма и доматен сос




За 3 порции
Продукти
300 г паста по избор
250 г кайма
1 – 2 глави лук
1 морков
2 – 3 скилидки чесън
2 – 3 домата
0,5 ч. л. захар
0,5 ч. л. риган
няколко листа босилек
черен пипер
клонче розмарин
2 - 3 с. л. олио /зехтин/
сол
кашкавал за настъргване

Приготвяне
В сгорещената мазнина се задушават ситно нарязания лук и настъргания на ренде морков. Когато са почти готови, се добавя ситно нарязания чесън.

За да не стане на гранули, каймата се размива със съвсем малко студена вода.


Прибавя се  към задушените зеленчуци и се пържи десетина минути, докато побелее. Добавят се рендосаните домати, захарта, ригана, черния пипер, сол, нарязания на ситно босилек и клончето розмарин. Сместа ври докато се сгъсти.

Пастата се сварява според упътването на опаковката. Аз използвах пълнозърнеста.
Отцежда се в гевгир и се разпределя в чинии. Отгоре се залива с горещия сос

и се сервира с настърган кашкавал.
 

При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

12 коментара:

  1. Обичаме я такава :) ...хубаво сервиране на паста , Тили !
    Честита публикация в GoodFood Щрудела е чудесен !
    Хубав петък и спокойни събота и неделя !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти Ив! Не можах веднага да ти отговоря, защото побързах да купя списанието, че в павилиона до нас доставят само 1 бройка. Честита публикация и на теб!
      Прегръдки!

      Изтриване
  2. Така я приготвяме и ние вкъщи. :) Изглежда много вкусно, Тили! Единствено размивам предварително каймата в топла водица, а не в студена. Добавям и чеснов млечен сос.
    Прегръдки и прекрасен петък! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дани, наистина е вкусна, а варианти има много :)
      Прегръдки!

      Изтриване
  3. Тиле ,великолепна е и ме подсети ,че скоро не съм правила паста в къщи ,а и аз така я приготвям ,че всички тази рецепта най много си я харесват.
    Прегръдки и хубави почивни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравче, радвам се че те подсещам за това вкусно ястие!
      Прегръдки и приятна почивка!

      Изтриване
  4. И на мен така ми е любима, е и при мен подправките варират, но все пак тази рецепта си е прекрасна! Хубава събота и неделя, Тили!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Натали, разбира се подправките са по избор, за задоволяване на всеки вкус.
      Поздрави и приятни почивни дни!

      Изтриване
  5. Прекрасен сос за паста! И аз така го правя като пропускам босилека, а понякога и розмарина.
    Много се зарадвах като те видях в списанието Good Food!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Лучия! Подправките са на вкус и каквото имаме под ръка.
      Поздрави и приятна неделя!

      Изтриване
  6. Тили, чудесно си я поднесла! И искрено те поздравявам за успеха, сега разбирам и ще се радвам да споделиш, защото явно съм пропуснала (за списанието).
    Сърдечни поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Гери!
      Явно трябва да направя публикация за списанието, та да се пофукам! :):):)
      Прегръдки и хубава неделя!

      Изтриване