Тази
рецепта я имам от години, само че с масло. Станаха доста меки и нещо не ми
допаднаха на вкус, затова ползвам този вариант. Даже и без пълнеж, без овалване
в каквото и да е – пак са вкусни, макар и не толкова ефектни!
Продукти
500
г моркови
около
150 г смлени обикновени бисквити
3
с. л. пудра захар (или на вкус)
миризма
по избор: 1 ч.л. коняк (ром);1
ванилия; настъргана портокалова кора;
канела;
орехови
ядки
кокосови стърготини
плодове – пресни череши, вишни или от сладко (конфитюр)
Приготвяне
Измитите морковите се остъргват от кората и се сваряват (за
по-бързо може да се ползва тенджера под налягане и да се сварят на пара). Като
изстинат се рендосват на ситно ренде.
Бисквитите
се смилат и се смесват с пудрата захар и ванилията. Ако се ползва коняк
или ром се добавят към рендосаните моркови
Морковите
и бисквитената смес се смесват (опитайте на вкус -
ако обичате по-сладко, може да прибавите още пудра захар). От тази смес се оформят топчета с големина колкото орех. В
средата на всяко топче се слага орехова ядка или плод (може и плод от сладко).
Подреждат
се в поднос и се държат до сервирането на хладно.
Преди
сервирането може да се овалят в пудра захар; какао; шоколадови стърготини;кокосови стърготини;
смлени орехи или предварително (преди да се поставят в хладилника) да се потопят в шоколадова глазура.
Може
да се поднесат в малки хартиени формички (за бонбони)
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Каня им се доста отдавна:) Чудесни са станали!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Траянче! Тази година имаме доста моркови и се сетих за тях.
ИзтриванеПоздрави!
Тили, ще им дойде ред и при мен и на тези бонбонки, морковите се оказах много вкусни вложени в сладкиш.
ОтговорИзтриванеВесела, и аз имам записани доста рецепти за сладкиши с моркови, но кога ли ще им дойде времето, че се старая да ограничавам сладките неща, а капризите в къщи са наистина капризи! :)
ИзтриванеАми от днес и аз им се заканих на тези сладурчета:))))
ОтговорИзтриванеМиленка, не си оставяй само с каненето! :)))
ИзтриванеЗа първи път срещам морковени бонбони и бих отитала от всяка разновидност!Пак си подсладила семейството,Инче!Хубав септември!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Роси! Ще се радвам ако те подтикна да ги опиташ! :)
ИзтриванеПоздрави!
Тилия, все се каня на някакво сладкишче, а ето че и бонбони от моркови. Ту при Весето видях сладкиш, сега при теб бонбонки. Май е време да направя и аз, без да споделям с мъжа от какво са :)))))
ОтговорИзтриванеПоздрави!
О, това е коронен номер - да не казва от какво е приготвено, докато не се опита! :)
ИзтриванеПоздрави!
Тили, много ефектни и сигурна съм вкусни. Усмихнат ден!
ОтговорИзтриванеТаня, даже и без ефекти пак са вкусни! :)
ИзтриванеПриятен ден!
Добре.... не съм опитвала, не зная и какво да очаквам, но със сигурност ще проверя;)
ОтговорИзтриванеМарте, няма как да разбереш какво те очаква, ако не провериш! :)
ИзтриванеПрегръдка!
Интересно предложение. Като знам колко сполучлив сладкиш става с моркови, сигурна съм в успеха на бонбоните.
ОтговорИзтриванеМарта, добре дошла! Аз пък още не съм пробвала сладкиш с морков, а знам че ще е сполучлив!
ИзтриванеПоздрави!
Тили, много интересна рецепта! И аз чувам за първи път, но определено бих опитала. Обожавам импровизации. :)
ОтговорИзтриванеПрегръдка!
Гери, ние сме по импровизациите! Като не стане първия път, пробвам втори и ако и тогава не се получи се отказвам! :)
ИзтриванеПрегръдка и на теб!
Ихааа, ама много са готини тези бонбони, Тили, така красиво си ги оформила и декорирала! Поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Катя! И по-ефекти, и по разнообразни на вкус!
ИзтриванеПоздрави!
Моркови, бисквитки и орехчета в компанията на аромати ... ами вкусно ще да е Тили :) и това пък че масото отсъства от точно тази рецепта ми допадна много. Какво да се прави ... може и да е вкусно с него, но пък чичо Доктор ми го забрани :(
ОтговорИзтриванеПоздрави мила и слънчев септември :)
Дани, с маслото стават доста по-меки и трудно се оформят. Така ми по-харесват.
ИзтриванеСлънчев да е и за теб!