Страници

петък, 18 септември 2015 г.

Постна морковена крем-супа




Лека, лесна, диетична – дойде ми точно на време за диетата! :)

Продукти
700 г моркови
1 глава лук
100 г корен от целина
1 ч.л. джинджифил на прах (или пресен)
3 - 4 с.л. растително масло (зехтин, ленено олио, слънчогледово олио)
черен пипер (или лют червен пипер)
сол

Приготвяне
Зеленчуците се нарязват на едро и се сваряват в 1 л. вода. Пасират се.
Овкусява се със сол и избраните подправки и се добавя мазнината. Връща се на огъня само да кипне и се поднася.
Не употребявам смлян черен пипер и заместих върху една от порциите  с лют червен пипер. Допадна ми.
Опитах и с джинджифил на прах, и с пресен. И двата варианта ми харесаха.




При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

2 коментара:

  1. Много обичам в супата да има такива звездички от мазнината :)
    Чудна супичка, Ина, в предстоящата есен ще ни дойде добре :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Пепа, от зехтинчето е!
      На крем супите обикновено добавям крутони, евентуално сметана, но тази наистина си е диетична и въпреки това е вкусна.
      Хубав есенен ден!

      Изтриване