Това
предложение на Turkan
Seven в една от кулинарните групи веднага грабна
вниманието ми. То ме провокира да потърся още рецепти с карфиол и се оказа че има богат избор на
ястия с този може би недооценен зеленчук,
с които може да се обогати менюто.
Приготвих
го и в постен вариант, който ще кача по-късно и много ми харесаха и двата
варианта.
Продукти
800 г карфиол
250 г
кайма
1 глава
кромид лук
2-3
скилидки чесън
1 с. л.
препечено брашно
50 мл
олио
сол
Приготвяне
В
сгорещеното олио се задушава ситно нарязания лук. Прибавят се нарязаните на кръгчета
скилидки чесън и предварително размитата с малко вода (за да не стане на гранули) кайма.
След
като каймата се запържи се добавя накъсания на розички карфиол, 1 чаша гореща
вода (или малко повече, ако искате повече сос) и сол.
Ястието
ври докато карфиолът омекне, но да остане леко хрупкав.
Накрая
се прибавя доматеното пюре, размито с
брашното и 1 с. л. вода. Готви се няколко минути за обединяване на вкусовете и
се поднася.
Приятен
апетит!
По идея от източник
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!