Продукти
300
- 350 г картофи
150-200
г праз
лук
100
г моркови
1
с.л. брашно
3
с.л. олио
сол
магданоз,
копър
по
желание за пасираната супа - 100 мл течна
готварска сметана и крутони
Приготвяне
Зеленчуците се измиват добре, картофите и морковите се
обелват и отново измиват.
Картофите се нарязват на кубчета, морковите също на
по-малки кубчета или кръгчета, праза – на ситно. Прибавят се към 1,2 л вряща,
подсолена вода и се варят до готовност.
В това време брашното се запържва в олиото до златисто.
Отстранява се от огъня. Като леко поизстине се прибавя от течността, като бързо
и непрекъснато се разбърква с телена бъркалка, за да не се образуват топчици
тесто, след което се прибавя към супата. Ври още няколко минути. Поръсва се със
ситно нарязан магданоз или копър (може
да се ползват и замразени или евентуално сухи ).
С тези продукти може да се приготви и крем супа, като
тогава зеленчуците се нарязват на едро и като се сварят се пасират. По желание
може да се добави готварска сметана и крутони.
Приятен апетит!
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Тук ще се класирам в пасираната аз:)
ОтговорИзтриванеИ с препечени крутончета! :)
Изтриване