Продукти
1 пиле /800 г – 1 кг/
1 кг пиперки
500 г пресни домати
65 г масло (1/2 пакетче)
2 с. л олио
1 глава чесън
сол
1 връзка магданоз
Приготвяне
Почистеното и измито пиле се нарязва на порции и се запържва в сместа от масло и олио. Изважда се и се подрежда в тавичка.
Пиперките се изпичат, обелват и нарязват на малки парченца. Доматите се нарязват на кубчета. Скилидките чесън са обелват и пасират или нарязват. Така подготвените зеленчуци се овкусяват на сол, прибавя се ситно нарязания магданоз, разбърква се и с тази смес се покрива месото.
Пече се първоначално в силна фурна /220 – 250 градуса С/ и след това на умерена температура /180 градуса С/.
За приготвянето на това ястие може да се ползва сварено пилешко месо, за да се избегне пърженето.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Няма коментари:
Публикуване на коментар