Страници

събота, 7 юли 2012 г.

Пиле лютика


Продукти
1 пиле  /800 г – 1 кг/
1 кг пиперки
500 г пресни домати
65 г масло (1/2 пакетче)
2 с. л олио
1 глава чесън
сол
1 връзка магданоз

Приготвяне
Почистеното и измито пиле се нарязва на порции и се запържва в сместа от масло и олио. Изважда се и се подрежда в тавичка.
Пиперките се изпичат, обелват и нарязват на малки парченца. Доматите се нарязват на кубчета. Скилидките чесън са обелват и пасират или нарязват. Така подготвените зеленчуци се овкусяват на сол, прибавя се ситно нарязания магданоз, разбърква се и с тази смес се покрива месото.
Отгоре се поръсва с мазнина от изпърженото месо.

Пече се първоначално в силна фурна /220 – 250 градуса С/ и след това на умерена температура /180 градуса С/.


При поднасяне се поръсва със ситно нарязан магданоз.
За приготвянето на това ястие може да се ползва  сварено пилешко месо, за да се избегне пърженето.


При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар