Продукти
700-800 г свински черен дроб
1/3 ч.ч. олио
3-4 с.л. брашно
сол
1 ч.л. чубрица
Приготвяне
Добре измитият дроб се нарязва на кубчета около 4 на 4 см или на филийки, посолява се и се поръсва с чубрица.
- В брашното може да се добави малко галета и в тази смес да се овалват дробчетата;
- По принцип черният дроб не се посолява предварително, за да не стане твърд, но в случая няма такава опасност – под фолиото се задушава и остава мек.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Здравейте,колко време се се пече свинскиа дроб на фурна?
ОтговорИзтриванеМного вкусни рецепти браво!
Поздрави Кремена
На сегашната фурна (електрическа, преди ползвах газова) включвам на 200 градуса и за около 10-тина минути течността в тавичката започва да ври. Намалявам на 180 градуса и така пека 30 минути. Изключвам фурната но оставям още десетина минути тавичката в нея, защото има остатъчна топлина и се поддържат градусите още известно време. Все пак зависи от фурната.
Изтриване30-40 минути след поставянето на тавичката във фурната може да се провери, като тавичката се извади, внимателно се открехне малко от фолиото (да се внимава - далеч от ръцете и очите, защото излиза гореща пара!) и да се пробва.
Радвам се, че намирате вкусни рецепти в блога!
Поздрави!