Страници

събота, 7 юли 2012 г.

Черен дроб на фурна

 
Продукти

       700-800 г свински черен дроб
       1/3 ч.ч. олио
       3-4 с.л. брашно
       сол
      1 ч.л. чубрица

    Приготвяне

Добре измитият дроб се нарязва на кубчета около 4 на 4 см или на филийки,   посолява се и се поръсва с чубрица.

Всяко парче се овалва в брашно, след това в олио и се нареждат в намазана тавичка.


Налива се 1/3 ч.ч. вода, покрива се с фолио и се пече в умерена фурна.


  • В брашното може да се добави малко галета и в тази смес да се овалват дробчетата;
  • По принцип черният дроб не се посолява предварително, за да не стане твърд, но в случая няма такава опасност – под фолиото се задушава и остава мек.



Според сезона се поднася с прясна салата или туршия.



При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

2 коментара:

  1. Здравейте,колко време се се пече свинскиа дроб на фурна?
    Много вкусни рецепти браво!
    Поздрави Кремена

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На сегашната фурна (електрическа, преди ползвах газова) включвам на 200 градуса и за около 10-тина минути течността в тавичката започва да ври. Намалявам на 180 градуса и така пека 30 минути. Изключвам фурната но оставям още десетина минути тавичката в нея, защото има остатъчна топлина и се поддържат градусите още известно време. Все пак зависи от фурната.
      30-40 минути след поставянето на тавичката във фурната може да се провери, като тавичката се извади, внимателно се открехне малко от фолиото (да се внимава - далеч от ръцете и очите, защото излиза гореща пара!) и да се пробва.
      Радвам се, че намирате вкусни рецепти в блога!
      Поздрави!

      Изтриване