Изпечени във формички за мъфини |
Продукти
· 1 кг тиквички
· 2 яйца
· 1 глава лук /или стръкове пресен/
· 3-4 скилидки чесън /или пресен/
· 1 филия стар хляб / галета/
· 2 - 3 с.л. брашно
· 150 г сирене - по желание
· сол, копър
· олио, масло или маргарин
Приготвяне
Тиквичките се настъргват на ренде. Оставят се да се изцедят хубаво (както за кюфтета). Изстискват се добре и се смесват със ситно нарязаните лук и чесън, яйцата, трохите от хляба, сол, ситно нарязан копър и по желание сирене. Добавя се брашното.
Сместа се разпределя равномерно в намаслена с олио тава. Отгоре се слагат парченца масло или маргарин. За по-хрупкава коричка може да се поръси с малко галета.
Запича се в силна фурна.
Сервира се с млечно-чеснов сос или салата.
* Ако се изрежат с кръгла форма имитират печени кюфтета от тиквички.
* Идеи - вместо с масло да се намаже с майонеза;
- да се поръси с кашкавал;
- в тавичката да се сложи половината от сместа, отгоре да се поръси със сиренето и да се завърши с другата половина от сместа;
- в сместа може да се прибави 200 г сварен зелен грах /или от консерва/
Много оригинални стават, ако се изпекат във форми за мъфини
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!Много оригинални стават, ако се изпекат във форми за мъфини
http://www.mycookingcreations.com/2012/07/e-il-tempo-di-zucchini-e-melanzane-la.html?showComment=1344805376746#c4302040399773347424
Много хубава идея! И двете сме на една вълна!:) Сърдечни поздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Дани! То в сезон на тиквички едва ли има кухня, в която да не се готвят по най-различни начини:)Прохладна вечер!
ОтговорИзтриване