Тиквички с ориз - едно от най-често срещаните постни ястия в сезона на тиквичките. Дали пълнени, на яхния, с бял или кафяв ориз, с добавка и на други зеленчуци - резултатът е вкусно ястие.
Продукти
800 г – 1 кг тиквички
1 ч. ч. ориз
1 връзка пресен лук
2 – 3 домати
1 морков /по желание/
4 – 5 с. л. олио
сол
магданоз, копър
Приготвяне
Тиквичките се остъргват, измиват и нарязват на кубчета. Задушават се в олиото заедно със ситно нарязания лук /и настърган морков/ до омекване. Прибавят се настърганите или обелени и ситно нарязани домати. След десетина минути се добавя оризът, 3 ч. ч. гореща вода и се посолява.
Ястието ври на тих огън, захлупено с капак или се запича на фурна, докато оризът набъбне.
Поръсва се със ситно нарязан магданоз и копър.
С кафяв ориз, морков и запечено на фурна |
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
http://www.mycookingcreations.com/2012/07/e-il-tempo-di-zucchini-e-melanzane-la.html?showComment=1344805376746#c4302040399773347424
Красиво поднесена порция! В този сезон имаме много какво да използваме в кухнята, а тиквичките са вкусни и свежи! Благодаря и за тази рецепта, Тилия! :)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Дани!Серията с лободата приключи, сега ще започна с тиквичките :):):)Лек ден!
ОтговорИзтриване