Това е ястие от детството ми – така най-често го приготвяше майка ми. Простичко, бързо се приготвя и е вкусно
Продукти
· 1 кг зелен фасул (или 1 консерва)
· 2 - 3 глави лук
· 1/3 ч.ч. олио
· 1 глава чесън
· 2 с.л. оцет
· сол
· копър или магданоз за поръсване
Приготвяне
Почистеният и измит зелен фасул се задушава до омекване с олиото, половин чаша вода и ситно нарязания лук. Когато е напълно готов, се посолява и задушава още няколко минути.
Поднася се поръсен със ситно нарязан копър (магданоз) и отделно се сервира скълцания чесън, разреден с оцет , за да може всеки да си добавя.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Много вкусно изглежда! Хубав и прохладен ден! :)
ОтговорИзтриванеМного апетитен бобец, особено с тази купичка с чесъна до него :)
ОтговорИзтриванеПоздрави, Тилия и дано по-прохладен ден да е днес!
Дани, Пепа, наистина е апетитен и най-важното за сегашните горещини - бързо се приготвя.
ОтговорИзтриванеПоздрави и в очакване на по-прохладни дни и нощи!