Страници

четвъртък, 12 юли 2012 г.

Задушен зелен фасул с чесън и оцет

Това е ястие от детството ми – така най-често го приготвяше майка ми. Простичко, бързо се приготвя и е вкусно

Продукти

·         1 кг зелен фасул (или 1 консерва)
·         2 - 3 глави лук
·         1/3 ч.ч. олио
·         1 глава чесън
·         2 с.л. оцет
·         сол
·         копър или магданоз за поръсване

Приготвяне

Почистеният и измит зелен фасул се задушава до омекване с олиото, половин чаша вода и ситно нарязания лук. Когато е напълно готов, се посолява и задушава още няколко минути.
Поднася се поръсен със ситно нарязан копър (магданоз) и отделно се сервира скълцания чесън, разреден с оцет , за да може всеки да си добавя.



При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

3 коментара:

  1. Много вкусно изглежда! Хубав и прохладен ден! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Много апетитен бобец, особено с тази купичка с чесъна до него :)
    Поздрави, Тилия и дано по-прохладен ден да е днес!

    ОтговорИзтриване
  3. Дани, Пепа, наистина е апетитен и най-важното за сегашните горещини - бързо се приготвя.
    Поздрави и в очакване на по-прохладни дни и нощи!

    ОтговорИзтриване