Продукти
500
г агнешки чревца
2
- 3 с.л. ориз
2
с. л. масло
1
с. л. олио
1
ч.л. червен пипер
1
връзка пресен кромид лук
1
морков
черен
пипер
джоджен
сол
по
желание – препечено люто чушле
Приготвяне
Добре
почистените чревца се сваряват в малко подсолена вода. Изваждат се и се
нарязват на дребно.
Ситно
нарязаният лук и настъргания морков се
задушават в маслото и олиото, поръсва се с червения пипер.
Чревцата
и запръжката се връщат в прецедения бульон. Пробва се на сол. Прибавя се
оризът. Чорбата ври докато оризът се свари.
След
сваляне от огъня се поръсва със ситно нарязан джоджен.
При
поднасянето се поръсва с черен пипер.
Чорбата
може да се приготви и със застройка.
И едни ухаещи карамфилчета, заснети на село |
Много апетитна чорбица, Инче!
ОтговорИзтриванеей такава я правеше дядо ми, лека му пръст, а аз сигурно над 10 години не съм я хапвала кавърдисана. А точно сега и е момента, има зелен лук, има агнешко :)
Поздрави на теб и хубава, спорна седмица!
Пепа, много се радвам че тази чорбица ти харесва, а и ти навява мили спомени!
ИзтриванеПрегръдка и успешна седмица!
Много вкусна изглежда,Инче,ама то при теб е винаги толкова подчертано апетитно!
ОтговорИзтриванеУсмихната седмица пожелавам!
Благодаря Роси за милите думи!
ИзтриванеСлънчева седмица!
Ооооо, страхотна чорбица ...и с джоджен е разкош голям...накара ме да преглъщам снимката ти,. Тили :)!
ОтговорИзтриванеПрегръдка с пожелание за хубава седмица!
Благодаря, Ив! За мен е с джоджен, за останалите - с черен пипер. На вкус!:)
ИзтриванеПрегръдка и спокойна седмица!
Тили, обичам суша с агнешки чревца!
ОтговорИзтриванеТвоята изглежда чудесно!
Прегръдки!
Благодаря, Дани!
ИзтриванеПрегръдка и от мен!
Не зная дали обичам такава супа, но твоята снимка е просто подканяща да опитам! Хубава седмица, Тилия!
ОтговорИзтриванеМарта, радвам се ако те провокирам! Не можеш да разбереш, ако не опиташ! :)
ИзтриванеУспешна седмица!
Много я обичам, чудна е станала!
ОтговорИзтриванеТраянче, май доста хора обичат агнешка супа! :)
ИзтриванеПоздрави!
Еха, Тили, какви наустоими кадри! Така пък да я обичам тази супичка, ама много вкусно си я приготвила, много! Не съм я правила без застройка и съм впечатлена, изкусителна е! Прегръдки и прекрасна нова седмица!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Кате! И в двата варианта е вкусна.
ИзтриванеПрегръдки!
О, това е точно чорбицата, която приготвям и аз, по рецепта на мама, любима е на мъжа ми. Понякога слагам и други дреболии, но най я обичаме с чревца.
ИзтриванеСтарите рецепти трябва да се съхраняват и предават на поколенията, наред с новите такива. Усмихнати почивни дни.
Весела, добре дошла в блога! Много се радвам, че и ти така приготвяш тази вкусна чорбица. Напълно те подкрепям за съхраняването на стари рецепти, което и се старая да направя
ИзтриванеПоздрави и приятни почивни дни!
Благодаря! О, аз надничам често тук, дори мисля че бях писала по повод рожден ден:). Благодаря и за следването(или както там се нарича) в моя блог, наистина съм поласкана.
ОтговорИзтриване