Страници

четвъртък, 22 май 2014 г.

Ябълкови тригуни с кокосови стърготини




Кремена ме заинтригува с тази рецепта. Тя е на Рудолф от 24 kitchen.
Бързи,  вкусни и това, което ги отличава от други подобни ябълкови банички с бутер тесто, са кокосовите стърготини  в плънката. Единственото, което промених от оригинала е, че вместо жълтък със сметана, ползвах 1 яйце за намазване.

Продукти
250 г бутер тесто
2  ябълки
2 с.л. кокосови стърготини
3 с.л. нарязани орехи
1 с.л. захар
1 ч.л. канела
настърганата кора на половин портокал
2 с.л. стафиди
2 с.л. филирани бадеми
За намазване - 1 яйце

Приготвяне
Запечете леко в сух тиган кокосовите стърготини.
Обелете и нарежете ябълките на дребни кубчета. Сложете ги в купа. Към тях добавете кокосовите стърготини,  орехите, захарта, канелата, портокаловата кора и стафидите или други сушени плодове. Разбъркайте всички продукти хубаво.
Извадете бутер тестото малко преди да работите с него. Нарежете го на квадратчета с приблизителни размери 10х10 см.
Разбийте поотделно жълтъка и белтъка.
Намажете краищата на всяко квадратче с малко разбит белтък.
Поставете пълнеж по средата и загънете под формата на триъгълник или на руло. Притиснете краищата с пръсти, а след това с помощта на вилица за по-голяма сигурност.
Подредете тригуните  в тава, постлана с хартия за печене и ги намажете отгоре с разбития жълтък. Поръсете тригуните с филирани бадеми.
Печете тригуните в предварително загрята фурна на 200 градуса 20-30 минути.
 
При поднасяне може да се поръсят с пудра захар.



При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

26 коментара:

  1. Невероятни, такъв загар и предполагам страшен вкус! Прегръдка и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Лина, вкусът наистина е страхотен! Всички съставки много добре се съчетават.
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Ох... Както имам едно бутер тесто, което ме чака, и както ми се яде... А пак нямам фурна. Нищо, ще се радвам на твоите, Тили, чудни са! :)
    Поздрави сърдечни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Гери, съжалявам че имаш проблеми с фурната, но при първа възможност ще се радвам ако ги направиш!
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Супер са, Инче, радвам се, че си ги приготвила и се наслаждаваш на вкуса им - заслужават си, нали :) Поздрави и слънчев ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Креми, определено си заслужават! Добре че сподели рецептата, та и аз да ги направя!
      Приятна вечер!

      Изтриване
  4. Тили, и аз съм ги правила по рецептата на Рудолф. Божествени са, а твоите изглеждат страхотно. Хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Танче, то ти си начело на хорото - Креми ги е видяла при теб, аз при нея!
      Поздрави!

      Изтриване
  5. Тили,чудесни са станали тригуните!
    Плънката е обещаваща и със сигурност придава неустоим вкус!
    Поздрави и приятен ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Мира! Плънката е много вкусна и ароматна.
      Поздрави, приятна вечер!

      Изтриване
  6. Вземам си една, Инче :)
    много апетитно изглеждат, ще ме зарибите да правя и аз :)
    Поздрави и хубави празни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Заповядай! А ти си такава енциклопедия, че трудно има човек с какво да те зариби!
      :)
      Поздрави и хубава петъчна вечер!

      Изтриване
  7. Тили,за тези чудесни тригунки с тази симфония от аромати мога само да те поздравя...Снимките са толкова реалистични и съблазнителни!Прегръдки:)))))))

    ОтговорИзтриване
  8. Ех, че златисти са станали! Хубав уикенд!

    ОтговорИзтриване
  9. Ехе, колко са красиви и апетитни, Инче! Заинтригува ме рецептата, ще опитам :)
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ще се радвам да ги направиш, Снеже. Уверявам те, че ще останете доволни!
      Спокойна вечер!

      Изтриване
  10. Обзалагам се,че са невероятно вкусни,Тили,защото точно така ми изглеждат!С богата и много ароматна плънка!Рудолф ми е любимец от този канал редом с Йоли.
    Прегръдка и хубав уикенд,мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е Роси. Невероятно вкусни са, както всичко приготвено от Рудолф.
      Прегръдки!

      Изтриване
  11. Обичам такива ябълкови вкусотийки!
    Благодаря за рецептата!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Вили, аз пък ти благодаря че намина в блога ми! Радвам се, че предложението ти харесва.
      Поздрави!

      Изтриване
  12. Чудесни са, Тили! Направила си неустоима комбинация от аромати! И бадемовите цветенца отгоре много ми харесаха :) И не на последно място - май бързичко се приготвят и нетърпеливите няма много да се изнервят от чакане :)
    Ароматни поздрави, Тили!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Албенче! Да, бързо се правят, както всичко с бутер тесто.
      Поздрави и лека вечер!

      Изтриване
  13. Леле, Тили, много са красиви! Как си ги декорирала, а и оформянето - също. Страхотни тригуни! Аз като, че ли комбинация на кокос и ябълки не съм опитвала, но съм сигурна, че е много вкусно:). Прегръдки и приятни почивни дни!

    ОтговорИзтриване
  14. Благодаря, Катя! Комбинацията определено е много вкусна!
    Прегръдки и хубави почивни дни и на теб!

    ОтговорИзтриване