Бързи,
вкусни и това, което ги отличава от други
подобни ябълкови банички с бутер тесто, са кокосовите стърготини в плънката. Единственото, което промених от
оригинала е, че вместо жълтък със сметана, ползвах 1 яйце за намазване.
Продукти
250 г бутер тесто
2 ябълки
2 с.л. кокосови
стърготини
3 с.л. нарязани
орехи
1 с.л. захар
1 ч.л. канела
настърганата кора на половин портокал
2 с.л. стафиди
2 с.л. филирани
бадеми
За намазване - 1 яйце
Приготвяне
Запечете
леко в сух тиган кокосовите стърготини.
Обелете и нарежете ябълките на дребни кубчета. Сложете ги в купа. Към тях добавете кокосовите стърготини, орехите, захарта, канелата, портокаловата кора и стафидите или други сушени плодове. Разбъркайте всички продукти хубаво.
Извадете бутер тестото малко преди да работите с него. Нарежете го на квадратчета с приблизителни размери 10х10 см.
Обелете и нарежете ябълките на дребни кубчета. Сложете ги в купа. Към тях добавете кокосовите стърготини, орехите, захарта, канелата, портокаловата кора и стафидите или други сушени плодове. Разбъркайте всички продукти хубаво.
Извадете бутер тестото малко преди да работите с него. Нарежете го на квадратчета с приблизителни размери 10х10 см.
Разбийте
поотделно жълтъка и белтъка.
Намажете краищата на всяко квадратче с малко разбит белтък.
Намажете краищата на всяко квадратче с малко разбит белтък.
Поставете
пълнеж по средата и загънете под формата на триъгълник или на руло.
Притиснете краищата с пръсти, а след това с помощта на вилица за по-голяма
сигурност.
Подредете тригуните в тава, постлана с хартия за печене и ги намажете отгоре с разбития жълтък. Поръсете тригуните с филирани бадеми.
Подредете тригуните в тава, постлана с хартия за печене и ги намажете отгоре с разбития жълтък. Поръсете тригуните с филирани бадеми.
Печете
тригуните в предварително загрята фурна на 200 градуса 20-30 минути.
При
поднасяне може да се поръсят с пудра захар.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Невероятни, такъв загар и предполагам страшен вкус! Прегръдка и хубав ден!
ОтговорИзтриванеЛина, вкусът наистина е страхотен! Всички съставки много добре се съчетават.
ИзтриванеПоздрави!
Ох... Както имам едно бутер тесто, което ме чака, и както ми се яде... А пак нямам фурна. Нищо, ще се радвам на твоите, Тили, чудни са! :)
ОтговорИзтриванеПоздрави сърдечни!
Гери, съжалявам че имаш проблеми с фурната, но при първа възможност ще се радвам ако ги направиш!
ИзтриванеПоздрави!
Супер са, Инче, радвам се, че си ги приготвила и се наслаждаваш на вкуса им - заслужават си, нали :) Поздрави и слънчев ден!
ОтговорИзтриванеКреми, определено си заслужават! Добре че сподели рецептата, та и аз да ги направя!
ИзтриванеПриятна вечер!
Тили, и аз съм ги правила по рецептата на Рудолф. Божествени са, а твоите изглеждат страхотно. Хубав ден!
ОтговорИзтриванеТанче, то ти си начело на хорото - Креми ги е видяла при теб, аз при нея!
ИзтриванеПоздрави!
Тили,чудесни са станали тригуните!
ОтговорИзтриванеПлънката е обещаваща и със сигурност придава неустоим вкус!
Поздрави и приятен ден!
Благодаря, Мира! Плънката е много вкусна и ароматна.
ИзтриванеПоздрави, приятна вечер!
Вземам си една, Инче :)
ОтговорИзтриванемного апетитно изглеждат, ще ме зарибите да правя и аз :)
Поздрави и хубави празни дни!
Заповядай! А ти си такава енциклопедия, че трудно има човек с какво да те зариби!
Изтриване:)
Поздрави и хубава петъчна вечер!
Тили,за тези чудесни тригунки с тази симфония от аромати мога само да те поздравя...Снимките са толкова реалистични и съблазнителни!Прегръдки:)))))))
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Миленче!
ИзтриванеПрегръдка!
Ех, че златисти са станали! Хубав уикенд!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Траянче!
ИзтриванеПриятни почивни дни!
Ехе, колко са красиви и апетитни, Инче! Заинтригува ме рецептата, ще опитам :)
ОтговорИзтриванеПоздрави и хубав ден!
Ще се радвам да ги направиш, Снеже. Уверявам те, че ще останете доволни!
ИзтриванеСпокойна вечер!
Обзалагам се,че са невероятно вкусни,Тили,защото точно така ми изглеждат!С богата и много ароматна плънка!Рудолф ми е любимец от този канал редом с Йоли.
ОтговорИзтриванеПрегръдка и хубав уикенд,мила!
Така е Роси. Невероятно вкусни са, както всичко приготвено от Рудолф.
ИзтриванеПрегръдки!
Обичам такива ябълкови вкусотийки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря за рецептата!
Вили, аз пък ти благодаря че намина в блога ми! Радвам се, че предложението ти харесва.
ИзтриванеПоздрави!
Чудесни са, Тили! Направила си неустоима комбинация от аромати! И бадемовите цветенца отгоре много ми харесаха :) И не на последно място - май бързичко се приготвят и нетърпеливите няма много да се изнервят от чакане :)
ОтговорИзтриванеАроматни поздрави, Тили!
Благодаря, Албенче! Да, бързо се правят, както всичко с бутер тесто.
ИзтриванеПоздрави и лека вечер!
Леле, Тили, много са красиви! Как си ги декорирала, а и оформянето - също. Страхотни тригуни! Аз като, че ли комбинация на кокос и ябълки не съм опитвала, но съм сигурна, че е много вкусно:). Прегръдки и приятни почивни дни!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Катя! Комбинацията определено е много вкусна!
ОтговорИзтриванеПрегръдки и хубави почивни дни и на теб!