Тази
рецепта я видях в брошура на Кауфланд от
28. 08. 2014 г. Използвах идеята и с някои изменения в продуктите и начина на
готвене я приготвих.
Продукти
8
камби
400
- 500 г пилешко месо
ароматни
корени за супа ( лук, морков, целина, корен магданоз)
Плънка:
1
глава лук
1
морков
стрък
(или парче от корен) целина
1
домат
2
с. л. масло (зехтин, олио)
сол
по
щипка риган, босилек и настъргано
индийско орехче
150
г царевица от консерва
галета
кашкавал
Приготвяне
Добре
измитите камби се почистват от семето. Леко се посоляват от вътре.
Пилешкото
месо се сварява в подсолена вода, заедно с ароматните корени за супа. Изважда
се и след като се охлади, се почиства от кожата и костите. Нарязва се на дребни
парчета.
Ситно
нарязаните лук и стрък целина и рендосания морков се задушават в сгорещената
мазнина. Прибавя се доматът, обелен, почистен от семето и сока и нарязан на
дребни кубчета. След 3 – 4 минути, като
се поизпари течността, се прибавят царевицата, месото, подправките и сол на вкус.
С
тази смес се пълнят камбите, като хубаво се запълват. Подреждат се в тава, върху намаслена хартия за печене.
Върху
плънката се поръсва с галета и настърган (или нарязан на парченца) кашкавал.
Пекат
се в предварително загрята фурна, на умерена температура 180 – 190 градуса С,
около 30 минути.
* В оригиналната
рецепта е дадено камбите предварително да се бланшират, както и при печенето да
се добави малко вода или от пилешкия бульон. Аз ги пекох сурови, не добавих
течност и станаха добре. Така че всеки
да прецени за себе си как да постъпи.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Ох,майчице колко вкусно изглежда....!Приказка!
ОтговорИзтриванеБраво,Тили!Аз до сега не съм пълнила камби, явно е дошъл моментът:)
Аз харесвам камбите. Пълнила съм с кайма, но и по горния начин са много вкусни.
ИзтриванеЛека вечер, Миленка!
Тили, невероятно вкусни ми се виждат тези пълнени камбички...Поздрави!
ОтговорИзтриванеВеси, наистина са вкусни!
ИзтриванеПоздрави!
Тили, чудесно е! Много вкусно и ароматно есенно ястие. :)
ОтговорИзтриванеИ да ти се похваля - рачелът ми се получи и мисля, че постигнах това, което описваш - хрупкава коричка и мека сърцевина. Много вкусно! Макар че май си предпочитам печената тиква. Но съм доволна, защото имах огромно желание да опитам! Сега ще си имам вкусна тиква по всяко време. Приготвих го, както ти писах. Живи сме, няма проблем. ;) Още повече при Мариета видях същата рецепта и тя киснеше направо в разтоворената вар. И така. Малко намалих захарта (правих доза и половина и ме изплаши идеята за 3 кг. захар, та сложих 2,5). Ще снимам някой път и ще ти покажа. Още веднъж много ти благодаря! Голям извор на идеи си ми. :)
Прегръдки, Тили!
Благодаря, Гери! Оползотворявам набраните зеленчуци и разнообразявам есенното меню!
ИзтриванеПоздравления за рачела! Сега видях и рецептата на Мариетка. При нея е със съвсем друг, тъмен цвят. Важното е да е вкусен. Това е вторият човек, за който чета че използва варното мляко, а не варната вода. Явно и така става.
Радвам се че мога да дам някои идей!
Прегръдки!
Инче,супер апетитни пълнени камби,а и интересни с тази пъстра пилешка плънка!Много ми допада ястието ти!Хубав петък!
ОтговорИзтриванеРоси, добре се получи на визия и вкус! :)
ИзтриванеПоздрави и спокойна вечер!
Много цветно и вкусно ястие, Инче! :) А и подсказваш една интересна идея, с която да разнообразим традиционната плънка от кайма.
ОтговорИзтриванеПоздрави!
Благодаря, Светле! Нужно ни е малко разнообразие!
ИзтриванеПрегръдка!