Една вкусна комбинация от печен омлет, пълнен
със спанак и моцарела.
Рецептата
видях преди години в кулинарно предаване
по телевизия Fox life. След това открих и рецептата.
Продукти
5
яйца
2
супени лъжици пармезан / или сирене Grana Padano
сол
200
грама спанак (коприва, лапад, лобода)
½
топка моцарела
олио за намазване на хартията за печене
Приготвяне
Спанакът се сварява за кратко в подсолена
вода, залива се със студена вода и много добре се изстисква. Нарязва се на
ситно.
Моцарелата се нарязва на малки парченца.
Яйцата се разбиват със сол и пармезан.
Изсипват се в правоъгълна тава с размер
32 см /21 см, застлана с намаслена хартия за печене.
Пече се в предварително загрята на 180
градуса С фурна за 5 – 10 минути.
Опеченият
омлет, след като поизстине, внимателно се отделя от хартията за печене. Обръща
се и върху страната, която е била към хартията, равномерно се разпределя
спанака и моцарелата и се поръсва с малко сол (плънката не трябва да е на дебел
пласт, за да може по-добре да се навие рулото).
С
помощта на хартията се навива на руло по късата страна и се завива като пакет
.
Поставя се в тавичка и се връща във фурната да
се запече за 15- 20 минути на 180 градуса С.
Изпеченото руло се оставя да изстине, нарязва
се на филийки и се поднася.
(Рулото съм приготвяла по различно време с
коприва; лапад или лобода. Така побългарена рецептата, уверена съм, че ще стане
много вкусна и с обикновено българско сирене, което ще направя следващият път!)
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Merhabalar, ellerinize sağlık
ОтговорИзтриванеSaygılar.
Благодаря!
ИзтриванеПоздрави!
Вкусна идея! Само че аз не бих запичала - от толкова продължителна топлинна обработка яйцата ще се спекат и пресъхнат за моя вкус. Просто предварително бих задушила спанака в масло. Поздрави и успешна седмица, Тили! Валя
ОтговорИзтриванеЪъъ, не бих запичала повторно, исках да кажа! :)
ИзтриванеРазбрах те, Вале! :)
ИзтриванеПри първото запичане омлетът не се изпича напълно, само се стяга. Рулото остава сочно, заради зеленийката.
Но и твоята идея ми допада, ще се пробва! :)
Спорна седмица!
Безмълвна съм...чудесни снимки, а за вкуса - не се съмнявам изобщо!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Веси!
ИзтриванеПоздрави!
Страшно много обичам яйца под всякаква форма, а в комбинация със един от любимите ми зелени продукти направо съм влюбена в тази рецепта.Единствено бих добавила може би малко чесън и бих задушила спанака предварително, но иначе рецептата ти е супер.Паздрави!
ОтговорИзтриванеБлагодаря! Предложението за чесън и задушаване на зеленийката, вместо варене, ми харесва и определено ще използвам!
ИзтриванеПоздрави!