Лесно
за приготвяне ястие, вкусно и ако се ползват форми за мъфини – ефектно
поднесено.
Продукти 1 ч. ч. = 200 мл
300
г кашкавал (сирене, извара или най-добре – смес)
3
яйца
3
с. л. брашно
1
ч. ч. прясно или кисело мляко
масло
(олио) за намазване на тавата
Приготвяне
Кашкавалът
и сиренето се настъргват на едро ренде. Поръсват се с брашното и се разбъркват.
Отделно леко се разбиват яйцата и се смесват с
млякото.
Съединяват
се двете смеси, разбъркват се добре и новополучената смес се изсипва в предварително
намаслената тава или във форми за мъфини.
Пече
се в предварително загрята на 180 градуса С фурна до златисто.
-
приготвяла съм ястието само с кашкавал; само със сирене; смес от сирене и
извара (по-подходяща смес, защото обикновено сиренето е доста солено); в
различно съотношение на кашкавал и
сирене;
-
с прясно или с кисело мляко – и двата
варианта са подходящи;
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Много вкусни и апетитни! Страхотни са Тили!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Бети!
ИзтриванеПоздрави!
Изглеждат апетитно, а са и лесни за приготвяне. Ще се пробват скоро. Много хубави снимки!
ОтговорИзтриванеЩе се радвам да пробвате и се надявам и на Вас да харесат!
ИзтриванеА какви форми за мъфини ползвате? Иначе предложението в някакъв варинт ще се опита.
ОтговорИзтриванеТези на снимките са във силиконови форми - едната е с 6 гнезда и с шарка на цвете на дъното, остатъка изсипах в друга, правоъгълна, с размер 22 см / 9 см и с оребрено дъно и стени.
ИзтриванеАко не търсите непременно този ефект, може да ползвате всякаква тава - кръгла, квадратна, правоъгълна. Нарязването също може да е различно - на триъгълни парчета, като торта; на правоъгълни, квадратни, ромбоидини; кръгли - с чаша. Въпрос на фантазия! Освен това, може пласта да е по-дебел или по-тънък.
Успех Ви желая!
Много благодаря за съвета."Наминавам" често в страничката и винаги научавам по нещо.Поздрави.
ИзтриванеМного се радвам, ако с нещо съм полезна!
ИзтриванеПоздрави!
Тили, на снимката изглеждат бухнали, но в рецептата не пише да слагаш нито мая, нито бакпулвер, нито хлябна сода. Без набухватели ли са? Изглеждат великолепно!
ОтговорИзтриванеЯна, няма никакъв набухвател. Пробвай.
ИзтриванеПоздрави!
Може ли да прибавя пушено филе и гъби?
ОтговорИзтриванеНе съм пробвала. Ще се радвам да споделите, ако добавите.
Изтриване