Още
когато видях рецептата при Креми Русева, тя веднага грабна вниманието ми с малкото състави
и бързо приготвяне – напълно подходящо за горещото време. Който като мен не
ходи по заведения :), рецептата се оказа непозната и нова. А това, че е много вкусно
се потвърди и от внука, който сподели че такава порция в ресторанта струва 5 –
6 лева.
Креми,
благодаря за рецептата!
Продукти за 2 порции
300
г пилешко филе
брашно
за овалване
50
г масло
2
с. л. зехтин (олио)
3-4
скилидки чесън
100
мл бяло вино или вода (или наполовина вино и вода)
сол
черен пипер и лют червен пипер на вкус
пресен
магданоз за поръсване
Приготвяне
Месото
се измива, подсушава и нарязва на хапки с дебелина около 2 сантиметра. Овкусяват
се със сол, черен и червен пипер. Овалват
се в брашно, като всяко парче се изтупва добре, за да падне излишното брашно.
Оставят се около половин час на хладно, за да може брашното да поеме от влагата
на месото и след това при пържене да не загори бързо.
Загряват
се маслото и зехтина (олиото) и пилешките хапки се запържват на умерена температура. Пържат се по 4-5
минути от двете страни.
Добавя
се чесъна, нарязан на ситно или на филийки, запържва се 1 – 2 минути и се
прибавя виното/водата. Ври на умерена температура, докато сосът започне да се сгъстява.
Пробва се на сол.
При
сервиране се поръсва със ситно нарязан магданоз.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Много се радвам, че ви е било вкусно! :)
ОтговорИзтриванеИ още как! :)Често ще се прави!
ИзтриванеЧудесно предложение!Благодаря и на теб Тили,и на Кремена!Поздрави :)
ОтговорИзтриванеМиленка, определено ще останете доволни!
ИзтриванеПоздрави!
Ле - ле , Инка , колко са апетитни ! Страхотно изглеждат !
ОтговорИзтриванеХубава нова седмица !
Мира, наистина са апетитни, както изглеждат!
ИзтриванеУспешна седмица и на теб!
Благодаряяяя!
ОтговорИзтриванеХапвахме такива хапки в заведение на морето, и даже на по-висока цена от посочената от внука ти.
Ще я приготвя още утре у дома, даже извадих филе от фризера за утре, точно се чудех какво да приготвя с него.
Веси, благодарностите са за Креми. Тя е подстрекателката. :)
ИзтриванеНадявам се вече да си го приготвила и да сте останали доволни!