Тези
лесни и в много варианти рецепти от
руската кухня за месо, риба или зеленчуци „под шуба”, бяха по едно време доста
разпространени. И наистина се получават вкусни, сочни ястия, с крехки меса.
Това
е един от вариантите.
Продукти
8
бр. пържоли (свинско, агнешко, телешко, пилешко месо)
300
г гъби или картофи (или двата продукта)
3
глави лук
100
г твърдо сирене или кашкавал
200-250
г майонеза
сол,
черен пипер (подправка по избор)
олио
за намазване на тавата
Приготвяне
Нарязаните
на около 1,5 см дебелина пържоли се
начукват леко с чукче, подправят със сол и черен пипер или избраната подправка.
Лукът,
картофите и гъбите се нарязват на кръгчета.
В
намазнена тава плътно се подреждат овкусените пържоли, отгоре се поръсват с
лука и гъбите или се нарежда пласт от картофите. Равномерно се разнася
майонезата.
Първоначално
се пече при по-силна фурна - 200 градуса С, докато заври, след това
температурата се намалява на 170-180 градуса С.
Когато
месото е готово, се поръсва с рендосания на едро кашкавал (сирене) и се допича още няколко минути до
получаването на златиста коричка
Ястието
може да се опече и поднесе и в индивидуални съдове.
Разкошотия! Даже имам същата чинийка :) Поздрави!
ОтговорИзтриванеТъкмо да го приготвиш пак! :)
ИзтриванеПоздрави!