Поднесен като салата,
гарнитура или предястие.
Продукти
500
г картофи
1-2
бр. твърдо сварени яйца
1
стрък праз лук (пресен или воден)
4-5
с.л. зехтин (олио)
10-тина
маслини
сол
лимонов
сок (балсамов или обикновен оцет)
копър
(магданоз)
по
желание - черен пипер
Приготвяне
Картофите
се сваряват с кората, след което се обелват и още горещи се стриват с вилица
или се прекарват през преса.
Към
изстиналото пюре се прибавят настърганите на ренде жълтъци, ситно нарязаните
лук и копър (магданоз).
Сместа
се разбива добре и се подправя на вкус със сол, лимонов сок (оцет), зехтин
(олио) и по желание черен пипер, след което се разбърква, изсипва се в чинията
за поднасяне и се украсява с маслини и нарязан или настърган белтък.
Тили,
ОтговорИзтриванемного вкусен и интересен хайвер се е получил.Понякога използвам и малко грис към този хайвер, става много вкусно.Ще го приготвя така с отделно настърган белтък, чудесен е.
Поздрави !
Ели, има подобен и с грис. Не съм правила, но ще опитам и него.
ИзтриванеА поднасянето е въпрос на фантазия, както често пиша! :)
Хубав ден!
Вкусно...и чудесни снимки!
ОтговорИзтриванеБлагодаря, Веси! :)
Изтриване