Страници

четвъртък, 30 август 2018 г.

Солени мъфини без сирене



Лесни за приготвяне- не е необходим миксер,  вкусни  - въпреки че няма сирене,  мекички – даже ако останат и за следващия ден!

Продукти
2 средно големи яйца
1 ч. ч. (200 г) кисело мляко
5 с. л. олио (50 мл)   
1,5 ч. ч.  брашно (200 г)
0,5 пакетче бакпулвер (5 г)
1 равна ч. л. сол (5 г)

Форма за мъфини с 12 гнезда

Приготвяне
Яйцата се разбиват с тел. Прибавя се киселото мляко, олиото и постепенно брашното, предварително пресято с бакпулвера и солта. Разбърква се с тел. Получава се тесто по-гъсто от кексовото.
Сместа се разпределя равномерно в предварително намаслените гнезда за мъфини. Може да се ползват и хартиени капсули.
Пекат се в предварително загрята фурна, на 180 градуса, около 25 минути.
След като се изпекат, формата се поставя върху скара, да поизстинат, след което се изваждат.
Поднесете както ви е вкусно – с плод; компот; сок; айрян; кисело мляко; мед; конфитюр …



Приятен апетит!
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

6 коментара:

  1. Лесни, бързи и вкусни. И без сирене са отлични. Следващият път ще добавя малко сирене. За да са по-български, тук, в САЩ.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се че Ви харесват! Така предложени са подходящи и за хора, които не могат да употребяват сирене, пък им се хапва нещо соленичко. :)

      Изтриване
  2. Този коментар бе премахнат от автора.

    ОтговорИзтриване
  3. Чудесни мъфини Тили.Веднага записвам рецептата, проста и лесна за изпълнение е.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, наистина е много лесна за изпълнение и резултатът е неочаквано добър! :) Поздрави!

      Изтриване