Лесни за
приготвяне- не е необходим миксер, вкусни
- въпреки че няма сирене, мекички – даже ако останат и за следващия ден!
Продукти
2 средно
големи яйца
1 ч. ч.
(200 г) кисело мляко
5 с. л.
олио (50 мл)
1,5 ч.
ч. брашно (200 г)
0,5 пакетче
бакпулвер (5 г)
1 равна
ч. л. сол (5 г)
Форма за
мъфини с 12 гнезда
Приготвяне
Яйцата
се разбиват с тел. Прибавя се киселото мляко, олиото и постепенно брашното, предварително
пресято с бакпулвера и солта. Разбърква се с тел. Получава се тесто по-гъсто от
кексовото.
Сместа
се разпределя равномерно в предварително намаслените гнезда за мъфини. Може да
се ползват и хартиени капсули.
Пекат се
в предварително загрята фурна, на 180 градуса, около 25 минути.
След
като се изпекат, формата се поставя върху скара, да поизстинат, след
което се изваждат.
Поднесете както ви е вкусно – с плод; компот; сок; айрян; кисело мляко; мед;
конфитюр …
Приятен
апетит!
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Лесни, бързи и вкусни. И без сирене са отлични. Следващият път ще добавя малко сирене. За да са по-български, тук, в САЩ.
ОтговорИзтриванеРадвам се че Ви харесват! Така предложени са подходящи и за хора, които не могат да употребяват сирене, пък им се хапва нещо соленичко. :)
ИзтриванеТози коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеЧудесни мъфини Тили.Веднага записвам рецептата, проста и лесна за изпълнение е.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Ели, наистина е много лесна за изпълнение и резултатът е неочаквано добър! :) Поздрави!
Изтриване