Не
отстъпват на вкус на Тиквички
с ориз и Тиквички
с кус-кус .
Продукти за 2 порции
350-400
г тиквички
100 г
булгур
1 глава
лук (50-60 г)
1 морков
(50 г)
1-2
домати (130 г)
2 с. л.
олио
по
желание – целина (стрък или парче корен)
сол
пресен
копър
Приготвяне
Тиквичките
се остъргват от кората и се нарязват на кубчета с големина по желание.
Ситно
нарязаният лук и рендосаният на едро ренде морков (и целина) се задушават в
сгорещеното олио. Прибавят се тиквичките, измитият и отцеден булгур и 550 – 600
мл месен или зеленчуков бульон или топла вода.
След
като заври се посолява на вкус.
Ястието
ври на тих огън, докато булгурът почти се свари. Прибавят се рендосаните на
едро ренде домати (за да се отдели ципата) или обелени и нарязани на ситно и се
доварява до пълна готовност на булгура.
Готовото
ястие се поръсва със ситно нарязан копър.
* Ако искате ястието да е по-рядко, като
яхния, заедно с доматите може да се добави още малко горещ бульон (вода) до
предпочитаната гъстота.
Супер леко и лятно :) А аз отскоро, почти изцяло замених ориза с булгур, така че ще опитам :)
ОтговорИзтриванеИ при нас е така. Вече много рядко ползвам ориз. Уверена съм че ще ти хареса това съчетание!
ИзтриванеПоздрави!
Чудна рецепта! И много здравословна! Поздрави
ОтговорИзтриванеБлагодаря!
ИзтриванеПоздрави!
Дори мисля, че са по-вкусни тези тиквички с булгур!
ОтговорИзтриванеВеси, напълно си права! :)
ИзтриванеПрекрасна рецепта Тили.Чудесно предложение за любимите ми тиквички.Ако се направят и пълнени също ще са вкусни.
ОтговорИзтриванеПоздрави !
Ели, разбира се, че и пълнени с булгур са вкусни.
ИзтриванеПоздрави!