Страници

неделя, 22 април 2012 г.

Пилешко с дюли


   Ястията със сини сливи и особено с дюли не са  така често ползвани, но са от традиционната кухня и наистина са вкусни. Тази година имам съхранени дюли и вече няколко пъти правя различни ястия с тях. А тази рецепта отговаря точно на начина, по който най-често готвя.


Продукти
700 -
800 г пилешки бутчета
пилешки бульон
2 – 3 бр.  дюли
2 – 3  глави лук
1 – 2 моркова
1 с. л. препечено брашно
8 – 10   зърна черен пипер
2 зърна бахар
½ с. л. червен пипер
1 с. л. доматено пюре /1 домат/
1 равна ч. л. захар
сол

Приготвяне
Пилешкото месо се сварява в подсолена вода.
Ситно нарязаният лук се задушава в малко от пилешкия бульон, заедно с нарязаните на кръгчета или кубчета моркови. Прибавят се черния пипер, бахара, нарязаните на резени или кубчета дюли и от пилешкия бульон . След като омекнат дюлите се добавят бутчетата, червеният пипер, размитите в малко студена вода брашно и доматено пюре /ситно нарязания домат/ и захарта. Ако е необходимо се добавя сол. Ястието ври още десетина минути.

При използване на  материали от блога,  моля посочете  линк към съответната публикация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар