Страници

неделя, 22 април 2012 г.

  КОНФИТЮР   ОТ   ПОРТОКАЛОВИ   И   /ИЛИ/   ЛИМОНОВИ   КОРИ

Продукти
кори от цитрусови плодове
захар
вода

Приготвяне
Цитрусовите плодове се измиват много добре преди употреба. Обелват се. Корите се заливат със студена вода и се варят десетина минути. Отцеждат се и процедурата се повтаря още 2 пъти. След като изстинат, се нарязват на ситни парченца (може и да се смелят).
От захарта и водата се прави сироп - съотношението е 1:1 (например 1 чаша захар, 1 чаша вода). Слагат се в кипящия сироп, като в зависимост от количеството на корите се увеличава и количеството захарен сироп. Той трябва да ги покрие. Ври на силен огън няколко минути и след това на умерен огън още 10-15 минути. Престоява в сиропа 1- 2 часа (може и повече) и след това се доварява до готовност.
Готовият конфитюр се налива в затоплени бурканчета и се затваря с капачки. По желание може да се стерилизира 5 минути.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар