Страници

неделя, 22 април 2012 г.

ТОРТА   С   ГОТОВИ   КОРИ   И   НИШЕСТЕН   КРЕМ

Тази торта направих за Осми март. Лесна, вкусна, позната отдавна на кулинарите.


Продукти:
400 г готови тъмни блатове / 3 блата/
1 л прясно мляко
захар на вкус
60 г крем ванилия за домашна бисквитена торта „Радиком”
48 г сладкарски крем с аромат на сметана ” Dr.Qetker
настърган на едро ренде шоколад
целувки

Приготвяне:
Тортата може да се направи със  светли блатове и тъмен крем; с кръгли  или квадратни блатове. Аз имах под ръка квадратни блатове, но изрязах кръгове с d 24 см, колкото е дъното на форма за торта с подвижен кант. Използвах и отрязаните парчета и така станаха 4  блата.
Кремовете приготвих съгласно упътването на опаковките, като прибавих 150 мл вода към млякото, за да ми стигне за двата крема. Крем ванилия използвах за пълнеж, сладкарският – за украса.
В сглобената форма за торта поставих един цял блат, пласт от 1/3 крем ванилия, подредих  изрязаните парчета от блатовете, 1/3 крем, вторият цял блат, 1/3 крем, третият цял блат. Блатовете не съм напоявала, защото кремът за бисквитена торта е по-рядък.
Оставих тортата  в хладилник, за да стегне. След това махнах подвижния кант. Отгоре и отстрани намазах със сладкарския крем, поръсих с шоколада и украсих с целувките.


При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар