Страници

четвъртък, 26 април 2012 г.

Пангасиус в суха панировка, печен на фурна

 
Продукти
800 г – 1 кг пангасиус
Сол
Подправка за риба /девисил/
Лимонов сок

За панировката:
Смес от пшенично брашно, царевично брашно, пшеничени трици, овесени трици, счукано ленено семе, белено слънчево семе, галета

Приготвяне



Рибата се размразява и леко подсушава. Поръсва се със сол, лимонов сок, подправка за риба или  девисил.
Овалва се в сухата панировка и се оставя  известно време да я поеме .


Поставя се в  намаслена тавичка / или върху хартия за печене/ . Отгоре не се поръсва с мазнина. Рибата е достатъчно мазна.
Пече се на 160 – 180 градуса.


Поднася се с подходяща за сезона салата /туршия/ и гарнитура.

При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар