Страници

четвъртък, 26 април 2012 г.

Мързеливи чушки със сирене на фурна


 Продукти

5 – 6 замразени чушки 
сирене
яйце
домати от консерва 400 мл
2 скилидки чесън
копър
2 с. л. олио 

Приготвяне

Това ястие е пълна импровизация  с прочистване на хладилника и резултат от предотвратен провал в кухнята!
Бяха  останали в камерата  последните 4 – 5 замразени червени чушки и реших да ги напълня със смес от сирене и яйце.
Натроших сиренето, смесих го с яйцето и ситно нарязан копър.


Чушките не бяха  се размразили напълно и реших да направя доматения сос. С ръчния пасатор намачках доматите и сложих на огъня да се изваряват. Когато сосът беше почти готов, прибавих 1 с. л олио и наситнения чесън. След 5 минути отстраних от огъня.
За съжаление ме чакаше изненада – сместа от сиренето /купено на „промоция”/ и яйцето беше станала толкова рядка, че беше изключено да напълня чушките!
Колебаех се между 2 варианта. Единият бе да нарежа чушките на парченца, да ги смеся със сиренето и още едно яйце и да ги изпека.
По-удачен ми се стори този, който направих и не съжалявам.


Разполових чушките. Половината наредих  в намаслена тавичка, покрих със сместа /течността !/ от сирене и яйце. 

Отгоре наредих останалата половина от чушките и поръсих с  олио. 


Сложих тавичката в предварително загрята фурна, на 180 градуса и пекох до готовност.
Сервирах с доматен сос. 
И от тази импровизация се получи едно леко и вкусно ястие!



При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

2 коментара: