Страници

четвъртък, 26 април 2012 г.

Прорасъл лук = Зелен лук

 




Това не е рецепта, а една идея.
Предполагам във всеки дом, особено в този сезон, се  мотае някоя глава прорасъл лук. Не я изхвърляйте! От нея ще стане чудесен пресен лук – подходящ и за готвене, и за салата!
Ако са малко на брой, поставете всяка глава лук в малко бурканче /чаша, купичка/ с вода, така, че само корените да опират във водата. 


Ако са повече , както е при мен, наредете ги изправени една до друга в тава и сипете съвсем малко вода – 1 - 2 мм. Преглеждайте всеки ден и допълвайте, ако е необходимо, с още вода.

След около 2 седмици ще имате пресен зелен лук!

При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар