Страници

вторник, 10 април 2012 г.

Панирани ябълки

  Един от любимите десерти на нашето семейство,  скъп спомен от майка ми!


  Продукти

1 ч. ч. = 200 мл

4 – 5 кисели ябълки

1,5 ч. ч. брашно /200 г/

щипка сол

1 ч. ч. прясно мляко

1 жълтък

1 белтък

олио за пържене

За поръсване: пудра захар; ванилия; канела


Приготвяне:

От пресятото брашно, солта, жълтъка и с постепенно наливане на прясното мляко, се приготвя тесто с гъстота средна между тази за палачинки и кекс. Почива поне половин час. Непосредствено преди пържене внимателно се добавя разбития на твърд сняг белтък.

Семенната част на ябълките се отстранява /аз използвам чушкобушачка/, обелват се и се нарязват на шайби /или парченца/ с дебелина около 0,5 см. Всяко кръгче се потопява в тестото. 

Пържат се от двете страни в по-голямо количество мазнина. Отцеждат се върху салфетка. Поръсват се с пудра захар, по желание смесена с ванилия или канела.


При използване на  материали от блога,  моля посочете  линк към съответната публикация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар