Страници

понеделник, 23 юли 2012 г.

Зеленчукова гозбица



Какво да правя, като имам слабост към ястия – импровизации с налични продукти ! :):):) Няма точно количество, от всичко по малко, веднъж преобладава един продукт, друг път – друг, но интересното е, че все се получава нещо вкусно – супа, ястие. Е, с десертите е малко по-друго, но и там може да се експериментира :)
И така

Продукти
1 малка тиквичка
1 морков
няколко шушулки зелен фасул
2 – 3 картофа
пресен лук
пресен чесън
1 домат
1 – 2 пиперки / и 1 малко люто чушле за по-пикантен вкус :) /
стрък тученица
3 – 4 листа от лобода
5 – 6 джанки
олио
сол
магданоз
копър

Приготвяне

В сгорещеното олио задуших под капак, с 1 – 2 с. л. вода, ситно нарязаните пресен лук, пресен чесън, тиквичката и картофите - на кубчета, моркова - на кръгчета.
Отделно, с малко вода , задуших зеленият фасул, защото по-бавно се сварява.
Когато зеленчуците омекнаха, прибавих зеленият фасул, настъргания домат и сол.
След десетина минути добавих листенцата на тученицата, нарязаната лобода и джанките.

След 3 -4 минути отстраних ястието от огъня и поръсих със ситно нарязан магданоз и копър.



При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар