Страници

сряда, 31 октомври 2012 г.

Пилешки джобчета в орехова коричка




Тази рецепта е провокирана и сборна от
Пилешки филенца с Камембер и бадеми  - на  Катя
 и  Пилешко или сирене Бри в орехова панировка – на Роси 

Имах две пилешки филенца, не много големи, останали от друго ястие и реших да пробвам. Точни продукти не мога да дам, защото беше опит и пълна импровизация :)
 Продукти
Пилешки гърди
сол
подправки по желание
брашно
галета
едро смляни орехови ядки
1 яйце
олио
сирене или кашкавал

Приготвяне
В широката част на филенцата се прави разрез /процеп/. В него се слагат парченца сирене или кашкавал.
Поръсват се от двете страни със сол, подправки по желание /аз използвам една смес от сухи билкови съставки/ и галета.


Овалват се в брашно


 разбито яйце
  

и орехови ядки.


Нареждат се в тавичка с хартия за печене и се намазват /или поръсват/ с олио. /Остана ми от яйцето и реших да панирам 2 изпечени чушки :) никак не беше зле! /


Пекат се първоначално в силна фурна и като започнат  леко да покафеняват, се намалява на умерена температура.
Поднесах с прясна салата.





При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

28 коментара:

  1. Estupenda receta me gusta muy bien elaborada,abrazos y abrazos.

    ОтговорИзтриване
  2. Тази орехова коричка е супер! И аз я правих:)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Така е, Траянче! Бутчетата, които си панирала са супер идея!
      Поздрави и приятен ден!

      Изтриване
  3. Чудесни пилешки филенца с апетитна коричка!
    Бързо ,лесно и вкусно предложение!
    Хубав ден ,Тилия!

    ОтговорИзтриване
  4. Много апетитно, tillia! На сирене съм пробвала тази панировка и много ми хареса, а сега и това предложение с месце и чушчици, ммм... предполагам, че перфектно си партнират.
    Поздрави и хубав ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Снежи, чушките бяха на майтап, но се получи!
      Успешен ден!

      Изтриване
  5. Разкошни са, Тили! Много ми допада идеята, както и изпълнението ти :)

    Хубав есенен ден :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Инче, благодаря ти за хубавите думи!
      Слънчев есенен ден!

      Изтриване
  6. Леле, какво обилно слюноотделяне започва при вида на тази рецепта. Много ми допадна и ще я включа със сигурност в менюто! Поздрави, Тили!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Нели! Радвам се, че рецептата ти допада!
      Сърдечни поздрави!

      Изтриване
  7. Сетих се за рецептата на Роси като прочетох заглавието, но за моята бях забравила:) Страхотни са, много вкусно изглеждат! Тилия, прекрасно изпълнение! И идеята за чушки, също е добра! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Кате, благодаря за добрите думи!
      То от толково много рецепти, човек забравя какво е качил в блога си! А рецептата ти е супер!
      Слънчев ден!

      Изтриване
  8. Каква коричка имат само! Страхотни са! Сърдечни поздрави, Тили! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти ,Дани! И коричката беше много вкусна, и от вътре бяха добре изпечени!
      Надявам се да опиташ и ти!
      Прекрасен есенен ден!

      Изтриване
  9. Мале Тили какви разкошотийки си направила само!?Страхотни са и двете рецепти а ти си ги направила уникално!
    Прегръдки и хубав да е денят ти!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравче,благодаря ти от сърце! Думите ти много ме радват!
      Приятна вечер!

      Изтриване
  10. Много ми харесва тази идея и ще се опита. Имаме доста орехи, които баба ни даде, така че освен на сладкиши, ще ги пробваме и с този вариант. Снимките са много "вкусни". :)
    Хубава и спокойна вечер! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Светли, облазявам те за орехите! Тази година при нас няма никаква реколта. А която и от рецептите да ползваш, наистина си заслужава тази панировка!
      Благодаря за коментара и чудесна вечер!

      Изтриване
  11. Много изкустелни Тили!
    Много ми допадна рецептата!
    Прегръщам те*)

    ОтговорИзтриване
  12. Кате, сърдечно ти благодаря!
    Прегръдки и спокойна вечер и от мен!

    ОтговорИзтриване
  13. Бързо, лесно, вкусно, обождавам такива рецепти :-). Непременно ще пробвам. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  14. Благодаря ти, Диана! Наистина е лесно и много вкусно!
    Сърдечни поздрави!

    ОтговорИзтриване
  15. Вкусно и ефектно!Коричката е много апетитна наистина!Много добро предложение, Тили!

    ОтговорИзтриване
  16. Благодаря, Соня! Коричката наистина е много апетитна, а с плънката може да се импровизира!
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване