Страници

неделя, 6 януари 2013 г.

Печен паниран свински шницел





Панираният свински шницел е от семейните рецепти. Традиционно се поднася на Нова година.
По едно време се отказах от приготвянето им. Всяка домакиня знае неприятното задължение да пържи  нещо в последния момент, непосредствено преди сядането на празничната трапеза, за да се поднесе топло ! :)
Преди 2 – 3 години реших да пробвам как ще се получи, ако ги опека във фурната, както се приготвят обикновените пържоли. Хареса ни и от тогава ги правя печени.


Продукти

800 г свински котлет без кост
брашно
галета
2 - 3 яйца
сол
черен пипер
олио

Приготвяне

От месото се оформят котлети, които се начукват много на тънко.



Оформените и изтънени шницели се поръсват със сол и смлян черен пипер, овалват се в брашно, след това в добре разбитите яйца и в галета.
Притискат се хубаво с ръце, за да може галетата да поеме от яйцата. Престояват поне 15-20 минути

В тава се  слага хартия за печене, намаслява  се  с олио и панираните котлети се нареждат плътно един до друг, даже може леко застъпени  /при печенето те се свиват/. С четка потопена в олио се  намазват отгоре и се пекат  на 170 - 180 градуса С, в предварително загрята фурна.
Изпичат се доста бързо, така че трябва да се наблюдават.

Поднасят се с Картофената салата на майка ми




При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

14 коментара:

  1. ауууу,това е страхотно ,Тили!
    Не съм правила шницели и мислех,че се правят от кълцано месо!
    Изглеждат толкова апетитно...
    прегръдки и хубава вечер

    ОтговорИзтриване
  2. Миме, правят се и други шницели - от кайма. Но тези наистина са апетитни!
    Приятна вечер и успешна нова седмица!

    ОтговорИзтриване
  3. Мм, Тили, от кухнята ти отново ухае невероятно! Вкусно предложение!
    Сърдечни поздрави! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Дани! Покрай Нова година винаги ухае на вкусно :)
      Хубава вечер!

      Изтриване
  4. Страхотна рецепта, ще я изпробвам съвсем скоро :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Зори, искрено се надявам да ти хареса!
      Спорна нова седмица!

      Изтриване
    2. направих ги :) много добри :)

      Изтриване
    3. Зори, много се радвам че си пробвала рецептата и сте останали доволни!
      Прегръдки!

      Изтриване
  5. Тили, записвам се и за шницелите! Апетитни, пък и пържене няма - точно като за мен!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Таня, няма да сгрешиш! :) Харесваме ги и в двата варианта - пържен и печен, но печеният надделява!
      Приятна вечер!

      Изтриване
  6. И шницела и картофките на майка ти са много, много апетитни.
    Много ми допадат, а и снимките са трепач :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ина, благодаря за милите думи!
      Приятна вечер!

      Изтриване
  7. Невероятно вкусен шницел, много бързо, лесно, и най вече здравословно. Благодаря за рецептата. Ще стане любимо ястие и на моето семейство.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Злати! Много ще се радвам ако и на вас стане любима!

      Изтриване