Страници

неделя, 28 февруари 2016 г.

Пилешки дробчета с юфка




Дъщерята е записала преди много време тази рецепта от някъде. Доста лаконична, 3 – 4 реда, без  никакви количества на продуктите. Отдавна не бях я правила и скоро ми попадна листчето пред погледа. Знам че ни хареса, беше нещо различно от най-често приготвяните рецепти с дробчета. Този път си записах  начина на приготвяне и количеството на продуктите, които използвах.

Продукти за 2 порции
200 г юфка
250 – 300 г пилешки черен дроб
1 глава кромид лук
2 с. л. олио
4 с. л.  готварска сметана ( може да се замести с майонеза или майонезено-чеснов сос)
соев сос (уни сос)
1 яйце

Приготвяне
Почистените и добре измити дробчета се заливат с вряща вода или се поставят в малко вряща вода за 1 – 2 минути,  само да побелеят и леко се стегнат. Изваждат се от водата и се оставят да поизсъхнат.
В това време  лукът се нарязва на ситно или на полумесеци.
Юфката се слага да ври, съгласно упътването на опаковката.
Дробчетата се запържват за 4-5 минути в загрятото олио. Вадят се и в същата мазнина се пържи лука. Връщат се дробчетата. Овкусява се със соев сос, прибавя се сметаната и разбитото яйце. Разбърква се и се пържи малко, докато яйцето стегне.
Поднася се, като тази смес се сипва върху горещата, леко отцедена юфка. 


При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

10 коментара:

  1. Обичам и дробчета, и юфка, така че тази комбинация много ми харесва!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Траянче, надявам вкусът да ти хареса!
      Приятна неделна вечер!

      Изтриване
  2. Необичайно, но вкусно! Поднесено по този вкусен начин, няма начин да го подмина ей така! Пожелавам ти усмихната нова седмица и нов месец, Инче!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Габи, наистина е необичайно и точно това ме привлече в рецептата!
    Успешна седмица и на теб!

    ОтговорИзтриване
  4. Интересна рецепта, Тили! Ама те твоите всичките са така- интересни И вкусни!
    Прегръдка и хубава нова седмица, мила!

    ОтговорИзтриване
  5. Тили,
    аз имам една рецепта за кокошка с домашна юфка.Но не съм я правила.От старата българска кухня е.И твоята е много интересна и сигурно и много вкусна за почитателите на дробчета.В къщи само баща ми ги обича и твоята рецепта определено ще му хареса.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Елена, интересна ще е и твоята рецепта. Надявам се да я споделиш.
      Хубав ден!

      Изтриване
  6. Честита баба Марта, Инче! Здрави и засмени да сте! Много вкусно предложение!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кате! Честита Баба Марта и на теб и близките ти!
      Пожелавам ви здраве, щастие и много любов!
      Прегръдка!

      Изтриване