Страници

неделя, 3 декември 2017 г.

Предястие с консерва риба



Предложение за лесно предястие, мезе или с препечени филийки и чаша чай – за закуска или лека вечеря.

Продукти
200 г консерва риба
0,5 глава лук
1 резен лимон
черни маслини
1 ч.л. кетчуп
3 с.л. майонеза

франзела или тостерен хляб
пресен копър или магданоз за украса

Приготвяне
Съдържанието на консервата се намачква добре с вилица и се съединява с нарязаните на ситно лук, лимон и маслини, кетчупа и майонезата (ако се ползва консерва с доматен сос, кетчуп не се добавя). Разбърква се добре.
Франзелата се нарязва на тънки филийки. Ако се ползва тостерен хляб, филията може да се нареже по диагонал на 2 триъгълника или през средата на 2 половинки.
Върху всяка филия се поставя от рибената смес.
Украсява се с кръгче маслина и зелена подправка
Приятен апетит!




Източник
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

2 коментара:

  1. Интересно и вкусно, много лесно предястие.Чудесно за днешния празник.Честито на всички именници , да са живи и здрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И винаги може да се импровизира, като се добави нещо друго!
      Поздрави и хубав празник и на теб, Ели!

      Изтриване