Страници

вторник, 22 май 2018 г.

Печена риба със сусам





Продукти за 2 порции
Около 350 г риба
1 щипка чесън на прах
2 с. л. соев сос
1 ч.л. джинджифил на прах
щипка лют пипер
2-3 с.л. сусам
зехтин (олио)


Приготвяне
Използвах замразена мерлуза.
Смесват се чесъна, соевия сос, джинджифила и лютия пипер.
Полуразмразената риба се почиства от перките и се намазва с получената марината. Оставя се в хладилника за около 1 час, след което се изважда и поръсва със сусам. Нарежда се в намаслена тавичка и отгоре леко се поръсва със зехтин (олио).
Пече се на 200 градуса, около 25 минути.

Поднесох я с арпа фиде и салата.



По идея от Източник 
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

2 коментара:

  1. Чудесна риба Тили.Понякога и аз използвам сусам за тази цел.Много вкусна, апетитна и красива порция се е получила.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сусамът придава много приятен вкус на рибата. Така че пак ще се прави. :)
      Хубав ден, Ели!

      Изтриване