Страници

събота, 26 май 2018 г.

Лобода (лапад, коприва, спанак) с подлучено кисело мляко


Любител съм на зеленийките и пролетно време често готвя с тях. Но за такава комбинация – с подлучено кисело мляко не бях чувала и провокира интереса ми. В оригинала е използван лапад, но времето му вече мина, така че реших да опитам с любимата ми лобода.
Лесно за приготвяне и вкусно!

Продукти за 2 порции
около 250 г лобода (лапад, коприва, спанак)
400 г  кисело мляко
2 – 3 скилидки чесън
сол
2 – 3 с. л. олио

По желание
червен пипер
яйца

Приготвяне
Ако се ползват лапад или коприва, трябва да се бланшират за 1-2 минути, след което да се изцедят, изстудят в студена вода, изцедят добре и нарежат на ситно.
Лободата е по нежна от лапада и копривата, затова не е необходимо да се бланшира. Измива се хубаво, нарязва се на ситно и се запържва до омекване в олиото. Накрая се прибавя сол на вкус, 1 пълна ч. л. брашно и след като и то се позапържи – 1 равна ч. л. червен пипер. Разбърква се и се оставя да изстине.
Киселото мляко се смесва с намачканите с малко сол скилидки чесън. Смесва се с изстиналата лобода.
Може да се поднесе с запържени яйца на очи или сварени.
По желание може да се залее със запръжка от олио и червен пипер.


Приятен апетит!

По идея от източник


При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

2 коментара: