Страници

неделя, 27 май 2018 г.

Печена риба с марината





Продукти
1 кг цаца
1/2 ч.л. сол
50 мл олио
50 мл оцет
50 мл вода
1 дафинов лист
десетина зърна черен пипер
2 – 3 зърна бахар

Приготвяне
От солта, олиото, оцета и водата се приготвя марината.
Измитата и почистена риба се нарежда плътно в тава. Добавят се подправките – дафиновия лист и зърната черен пипер и бахар. Залива се с   маринатата.

Пече се  в предварително загрята фурна на 180-200 С градуса около 30 минути.

По същият начин може да се приготви и скумрия, като се нареже на кръгове с дебелина 2 см.



При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

6 коментара:

  1. Страхотна рибка, Инче!
    Ще я пробвам и аз.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ил, видях че си я направила. Радвам се че ви е харесала.

      Изтриване
  2. Лесно и мйрзеливо. Обичам цаца, но мразя пърженето й.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз така! Друг да пържи, пък и на друго място! :)
      Поздрави, Митко!

      Изтриване
  3. Вкусно звучи и изглежда, Тили!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веси, ако обичате риба, непременно пробвай!

      Изтриване