Хрупкави
панирани сиренца, лесно и бързо
приготвени и най-важното – без
пържене!
Продукти
300 г
твърдо сирене
100 г брашно
за овалване
2 бр. яйца
200 г галета
по
желание – сухи подправки: червен или черен пипер; риган; мащерка;розмарин;
чубрица; босилек; чесън на прах и пр.
олио за
намазване
Приготвяне
Сиренето
се нарязва на хапки с дебелина 1 – 1,5 см. Формата е по избор – правоъгълни,
квадратни или на триъгълници. Не трябва да са големи, около 5 см.
Ако се
използват подправки, те се смесват с брашното.
Към
галетата може да се прибави царевично брашно; сусамово семе; ленено семе; овесени
трици…
Яйцата
се разбиват на пяна.
Хапките се овалват първо в брашното, след това се
потопяват в яйцата и накрая се овалват в галетата. Подреждат се една до друга на равна повърхност
(тава, поднос), върху хартия за печене или прозрачно фолио и се оставят във фризера поне за
един час.
В тавата,
в която ще се пекат, се поставя хартия за печене и се намаслява с олио.
Нареждат се панираните хапки и отгоре
се намазват с четка, потопена в олио.
Фурната
предварително се загрява на 250 градуса.
Пекат се 4-5 минути. Стават готови много бързо. Изваждат се веднага, за
да се прекрати процеса на топене и се отделят от хартията.
Поднесете
със салата, лютеница, кетчуп или някакъв сладък сос – например Пикантен сливов сос или Сладко-кисел сос от сини сливи
* Както са панирани, хапките може да се
съхраняват във фризера за по-дълго време и да се изпекат, когато ни е необходимо.
Приятен
апетит!