Пръхкави, крехки, без набухвател!
Продукти
2,5
ч. ч. брашно (около 330 г)
250
г извара
200
г мас (масло)
сол
Приготвяне
В купа се смесват предварително посолената на вкус
извара, маста (маслото) и брашното. Омесва се меко,
леко лепнещо тесто. Не се меси много, просто да се съединят равномерно
съставките.
Покрива
се със стреч фолио и престоява в хладилника поне 30 минути. Може да се приготви
вечерта и на сутринта да се използва.
Охладеното тесто се разточва на правоъгълник с
дебелина 5 – 6 мм. Изрязват се ленти с ширина 1 см и дължина около 10 см. Увиват
се на спирали. Подреждат се в тава, върху хартия за печене.
Пекат се в предварително загрята умерена фурна, на 180
градуса, около 15 минути.
1 ч. ч. = 200 мл
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Тили, познат ми е вкуса на тези соленки, приготвени с масло. Много вкусни. Приготвяла съм като мидички, със сладка или солена плънка. Усетих вкуса им. Хубава нова седмица!
ОтговорИзтриванеБети, тестото позволява много импровизации. Живот и здраве, надявам се скоро да кача и други тестени произведения с него.
ИзтриванеСпокойна вечер!
Тили,
ОтговорИзтриванепръхкави стават соленките с мас.Също и изварата е много подходяща.
Поздрави !
Здравейте ! А дали може да ми кажете колко броя соленки се получават от тази доза тесто ? Благодаря :)
ОтговорИзтриванеАлександра, съжалявам, но не мога да отговоря. Правих ги преди известно време, но сега им дойде ред да ги публикувам в блога. Освен това от тестото отделих и за други форми.
ИзтриванеХубава вечер!
Този коментар бе премахнат от автора.
ОтговорИзтриванеНезависимо, че коментарът е изтрит от автора, в пощата ми е записан въпроса - маста(маслото) разтопено или меко трябва да е? - Отговорът е - меко, на стайна температура.
ИзтриванеПравя подобни соленки, но с кисело мляко, освен другите продукти.
ОтговорИзтриванеЩе опитам и така:)
Веси, с това тесто приготвям кифлички и соленки - http://da-gotvim-s-tillia.blogspot.bg/2017/01/blog-post_18.html
ИзтриванеМного го харесвам!
Поздрави!