Страници

неделя, 18 декември 2016 г.

Закуска със запържен кускус




Определено по-вкусен е, след като се запържи.

Продукти за 1 порция
100 г кускус (паста)
400 - 500 мл вода
1 с. л. масло
сол
сирене
захар

Приготвяне
Маслото се загрява и се изсипва кускуса. Пържи се на слаб огън, при непрекъснато разбъркване, докато леко покафенее и се усети приятен мирис.
Маха се от огъня и се оставя няколко минути настрана, малко да се охлади (това го правя, за да не пръска при добавянето на водата). Внимателно се налива гореща вода, като се разбърква и се връща на огъня. Като заври, се намалява на тих огън и се вари, докато пастата се свари и поеме течността. Ако не се поднася със сирене, се посолява.
При сервиране се поръсва със сирене или захар, или и двете, за който обича като нас комбинацията сладко-солено.


 

При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар