Страници

четвъртък, 2 април 2020 г.

Солени мъфини с крема сирене



Трябваше да оползотворя изостанало в хладилника крема сирене. Не ми се щеше да е нещо сладко и използвах рецептата за любимите ми  Солени мъфини без сирене . Получиха се много меки и с приятен вкус мъфини.

Продукти  за 12 броя
125 г крема сирене
150 г кисело мляко
2 яйца
5 с. л. олио
1 равна ч. л. сол
200 г брашно
1 ч. л. (0,5 пакетче)  бакпулвер

Приготвяне
В купа се поставят:  кремата сирене, намачкано с вилица на ситно; киселото мляко; яйцата; олиото и солта. Разбъркват се с миксер или тел до еднородна смес. Постепенно се прибавя пресятото с бакпулвера брашно. Смесва се добре с тел или шпакла и получената смес се разпределя равномерно в гнездата на форма за 12 мъфини. Ако не се ползват хартиени или силиконови капсули, гнездата предварително се намазняват.
Пекат се в предварително загрята на 180 градуса С фурна,  около 30 - 35  минути.
Проверка за готовност – с дървено шишче.




Приятен апетит!
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар