Тази „мързелива” рецепта научих преди години от съседка, докато разхождахме домашните любимци по поляната пред блока. И когато бързам и не ми се навиват сарми я използвам :).
Продукти:
500 г кайма
2 глави лук
кисело зеле
1 ч.ч. ориз
4-5 с.л. олио или мас
1 с.л. доматено пюре
подправки по избор
сол
Приготвяне:
В сгорещеното олио се задушава ситно нарязаният лук. Прибавя се оризът, каймата, размитото в малко вода доматено пюре, подправките и ситно нарязаното кисело зеле (количеството е по желание). Добавят се 3 ч.ч. вода и сол (или зелев сок). Ври на тих огън до готовност на продуктите.
Друг вариант - на дъното на съда се слагат листа от киселото зеле, върху тях се поставя сместа от лука, каймата, ориза, доматеното пюре и подправките и отгоре се завива с нов пласт зелеви листа.
Ястието може да се приготви и в тенджера под налягане, както и да се запече във фурната.
Друг вариант - на дъното на съда се слагат листа от киселото зеле, върху тях се поставя сместа от лука, каймата, ориза, доматеното пюре и подправките и отгоре се завива с нов пласт зелеви листа.
Ястието може да се приготви и в тенджера под налягане, както и да се запече във фурната.
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Няма коментари:
Публикуване на коментар