понеделник, 3 октомври 2016 г.

Сиропирани локумени пурички с кори за баница




За любителите на сиропираните десерти!
Продукти
Пакет фини кори за баница – 400 – 500 г
2/3 ч. ч. олио
280 г  локум (2 кутии)
по желание – четвъртинки орехови ядки

За сиропа
2 ч. ч. захар
3 ч. ч. вода
2 ванилии
по желание - сокът на половин лимон

1 ч. ч. = 200 мл

Приготвяне
Локумите се нарязват по дължина на половинки.
С четка се намазва с олио 1 лист от корите и се срязва в средата.


Всяка половинка се прегъва на три. Горната страна също се намазва леко с олио.




В тесния край се поставя половин парче локум и по желание – четвъртинка орехова ядка.


Навива се на пуричка.


Така се процедира и с другите кори.  Подреждат се една до друга в намаслена тава. Отгоре се намазват с олио.


Пекат се в предварително загрята фурна, на умерена температура – 180 градуса до златисто. Пекат се  бързо - около  20   минути.


В зависимост от броя на корите в пакета излизат между 24 – 32 броя.
Приготвя се  сироп от водата и захарта, който след като кипне, трябва да поври десетина минути, докато се посгъсти. Маха се от огъня и се ароматизира с ванилията и лимоновия сок.
С топлия сироп се заливат изстиналите пурички. Оставят се на хладно място поне за 12 часа.




При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

6 коментара:

  1. Разкошни са станали! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Чудесни са ! Бях забравила за този сладкиш, благодаря че напомни :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Кайти! Радвам се, че съм припомнила. :)
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Тили,
    чудесни, лесни сладки изкушения.При това много икономична рецепта.Прекрасно изпълнение и снимки.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Елена! Малко по-друг начин на оформяне, но наистина са много вкусни.
      Поздрави!

      Изтриване