неделя, 19 февруари 2017 г.

Макарони на фурна с извара, стафиди и конфитюр




Десерт подобен на нашите макарони със сирене на фурна, но приготвен с извара, стафиди и конфитюр.
Експериментирайте и зарадвайте близките си с нещо ново и вкусно!

Продукти
200 г макаронени изделия   
3 бр. големи яйца
1/3 чаша захар (70 г)
100 г  масло
125 г крема сирене
400 г извара (безсолна)
1 ванилия
0,5 ч. ч. светли стафиди

канела за поръсване

5 пълни ч. л. светъл конфитюр (
кайсии; дюли; круши; ябълки; праскови и пр.)
5 пълни ч. л. тъмен конфитюр (
боровинки; сини сливи; череши; вишни и пр.)

Приготвяне
Макароните се сваряват ал денте в подсолена вода за 5 – 7 минути. Отцеждат се и към тях се прибавя маслото, за да се разтопи.
В купа се поставят яйцата и захарта и се разбъркват. Добавят се крема сиренето, изварата, ванилията и стафидите. Разбъркват се добре. Смесват се с макароните и отново се разбърква.
Получената смес се изсипва в намаслена тавичка с размери 20 см/20 см. (при мен с размери 26/17 см.)
С помощта на дръжката на лъжица (вилица) се правят  дупки в сместа и се изсипва по 1 ч. л. конфитюр. Правят се 9 - 10 такива дупки и шахматно се слагат от различните видове конфитюр. 

Отгоре се поръсва с канела.
Пече се в предварително загрята фурна, на 180 градуса С, около 40 минути.
(ако се използва стъклена форма, както при мен, се поставя в студена фурна).




По идея от Източник
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!

Няма коментари:

Публикуване на коментар