Още една
рецепта от старите тетрадки. J
Не
е необходимо месене, разточване, рязане!
Продукти
400 г
кисело мляко (1 кофичка)
1 ч.л.
сода бикарбонат
4 с.л.
захар
2 – 2,5
ч.ч. брашно (260 г -350г)
1 к. л.
сол
олио за
пържене
Приготвяне
Киселото
мляко се смесва със содата (да шупне), захарта и солта.
Постепенно
се добавя брашно, докато се получи тесто по-гъсто от кексово. Престоява 10-15
минути.
От
получената смес се загребва с намазнена супена лъжица и в по-дълбок и тесен съд със сгорещено олио (около 2
пръста) се изпържват до златисто първо от едната, след това - от другата
страна. Температурата за пържене трябва да е средна, умерена. Ако е много висока, бухтите отвън ще се препекат, но вътре остават сурови. Освен това не се
поставят много на брой, трябва да има разстояние между тях, защото се надуват
при пържене, а и по-добре и равномерно се изпържват.
Изпържените
бухти се оставят върху кухненска хартия, за да се отцедят от мазнината.
Поднасят
се поръсени с пудра захар; със сладко, конфитюр; мед; сирене…
***
Друг вариант е да не се слага захар в
тестото. Тогава се добавя 1 ч. л. сол. Предпочитам този вариант, иначе са ми много сладки. Но изборът всеки го прави според вкуса си! J
1 ч. ч.
= 200 мл обем
При използване на материали от блога, моля посочете линк към съответната публикация!
Тили,
ОтговорИзтриванемного лесна и икономична рецепта.Понякога имам нужда точно от такива бързи и вкусни рецепти.Благодаря за предложението.Бухтичките са прекрасни.
Поздрави и лека седмица !
Ели, нали все бързаме ...! Но пък са и вкусни! :)
ИзтриванеПоздрави!
И аз ги пробвах, страхотни са!! Благодаря за рецептата!
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че са ви допаднали! :)
ИзтриванеПоздрави!
Чудни, навяват носталгични спомени по отминали времена...
ОтговорИзтриванеВеси, да върнем приятните спомени! :)
ИзтриванеПоздрави!